![ravigottesaus](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2024/04/Still-ravigotte-saus.jpg)
Ravigottesaus
Ravigottesaus is een klassieker uit de Franse keuken, die vaak wordt geserveerd als een frisse, kruidige saus bij verschillende gerechten – zoals vis of vlees. De saus komt oorspronkelijk uit de Franse keuken en staat bekend om z’n heldere, kruidige smaak. Je maakt ‘m met fijngehakte verse kruiden, kappertjes, sjalot, en een vinaigrette-basis van olijfolie en witte wijnazijn. De romige structuur komt niet alleen van die olie, maar ook van een hardgekookte eidooier.
Waar eet je ravigottesaus bij?
De naam ‘ravigotte’ zou afgeleid zijn van het Franse werkwoord ‘ravigoter’, wat zoiets betekent als ‘vernieuwen’ of ‘opfleuren’. Past perfect, omdat deze saus er heel goed in is om gerechten een levendige, frisse draai te geven.
Ravigottesaus wordt traditioneel geserveerd bij koude vleesgerechten, zoals rosbief of kalfstong, en vaak bij gepocheerde of gefrituurde vis (kibbeling!). De saus past trouwens ook héél goed bij gekookte eieren of als dressing over een aardappelsalade. Wij vinden ’t trouwens ook een hele lekkere toevoeging aan sandwiches en wraps.
![ravigottesaus](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2024/04/Still-ravigotte-saus.jpg)
![ingrediënten kruiden](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/smush-webp/2017/12/piepkuiken-3485.jpg.webp)
![Nieuwsbrief icoon](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2024/05/Ontwerp-zonder-titel-2.png)
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 1 bakje
- 200 ml olijfolie
- 50 ml witte wijnazijn
- 1 hardgekookte eidooier
- 1 sjalot
- 1 el kappertjes
- 1 tl mosterd
- 10 gr verse kervel
- 10 gr verse bieslook
- 10 gr verse peterselie
- Peper en zout
Zo maak je het
Doe de azijn in een kom en voeg de mosterd en wat peper en zout toe. Meng goed door elkaar met een garde.
Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe, terwijl je stevig blijft roeren. Zo krijg je een gebonden saus.
Hak de groene kruiden fijn. Pel en snipper het sjalotje heel fijn. Prak de dooier met een vork. Voeg dit samen met de kappertjes bij de vinaigrette. Meng kort door elkaar.
![ravigottesaus](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2024/04/Still-ravigotte-saus.jpg)
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.