Green goddess dressing
Deze Green Goddess dressing… daar blijf je van lepelen. Hij is fris, kruidig, romig en zit bomvol smaak. Wij maken ’m met spinazie, basilicum, Parmezaanse kaas en cashewnoten. Zó lekker, dat we ‘m het liefst overal overheen gieten.
Waar komt de Green goddess dressing vandaan?
De Green goddess dressing komt oorspronkelijk uit Amerika en bestaat al sinds de jaren 20. De saus werd bedacht door een chef in het Palace Hotel in San Francisco, als ode aan het toneelstuk The Green Goddess. De basis was toen al romig, kruidig en groen van kleur; en dat is vandaag de dag nog steeds zo. Inmiddels bestaan er allerlei variaties, met ingrediënten als yoghurt, avocado of zelfs ansjovis, maar altijd met veel verse groene kruiden. Wij maken onze versie met spinazie, basilicum, Parmezaanse kaas en walnoten. Lekker fris én romig!
Waar is deze Green goddess dressing lekker bij?
Waar smaakt deze Green goddess dressing lekker bij? Eigenlijk overal bij waar je een beetje zon, romigheid en wat fris op je bord wil. Denk aan:
- een lauwwarme salade met broccoli en groene asperges
- over gegrilde kip of zalm
- als dip bij rauwkost of geroosterde aardappeltjes
- op een broodje met falafel, feta of gegrilde groenten
- in een buddha bowl of bij wraps
- en ook op een boterham met avocado is -ie top!
Ingrediënten voor 1 portie
- 30 gr babyspinazie
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalot
- Sap + rasp van een halve citroen
- 30 gr Parmezaanse kaas
- 2 el sushi-azijn (of rijstazijn of witte wijnazijn)
- 40 gr cashewnoten (rauw of ongebrand)
- 20 gr basilicum
- 40 ml olijfolie
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper de sjalot. Verwijder de velletjes van de knoflook en hak in grove stukken.
Meng alle ingrediënten voor de green goddess dressing in het hakmolentje van je staafmixer glad. Breng op smaak met peper en zout.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
