Kibbeling

Kibbeling met remouladesaus

Kibbeling, wie is er niet groot mee geworden? Als kind aten we dit altijd van de viskraam, die kwam gewoon langs de deur. Maar zelf kibbeling maken is heel makkelijk. Dan weet je ook zeker dat het lekker is. Soms sla je de plank flink mis bij het bestellen van kibbeling. Bij de ene viskraam is het superlekker, vers en heeft de kibbeling een krokant korstje. Maar oh, soms krijg je ook van die slappe, vette kibbeling. Zo jammer! Dan verheug je, je op zoiets lekkers en dan valt het tegen. Je moet eigenlijk gewoon je adresjes hebben voor dit soort dingen. Of je maakt het zelf, dan weet je zeker dat het goed zit. Verser dan vers wordt het niet.

Kibbeling met remouladesaus

En eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om zelf kibbeling te maken. Echt, je moet het een keer proberen. De kids zullen het vast ook waarderen. Lekker na een dagje op het strand vertoefd te hebben. Serveer er wat frietjes en salade bij en je feestmaal is compleet. Extra lekker met homemade  remouladesaus of ravigotesaus! Perfect voor in het weekend toch?

Kibbeling
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 gr kabeljauw
  • 100 gr bloem
  • 150 ml bruisend water
  • 1 el viskruiden
  • 1 eidooier
  • Zonnebloemolie

Remouladesaus

  • 2 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 2 augurken
  • 1 el kappertjes
  • 1 takje peterselie
  • 1 takje dragon
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de kabeljauw in stukken. Verwarm in de tussentijd de zonnebloemolie in een pan tot 180 graden Celsius.

  2. Meng de bloem met de spa rood, viskruiden en een eidooier tot een beslagje.

     

  3. Haal de kabeljauw door het beslag en laat het voorzichtig in de olie glijden. Bak de kabeljauw goudbruin.

  4. Laat het even uitlekken op keukenpapier en bestrooi de kibbeling evt. met wat extra viskruiden.

  5. Voor de remouladesaus snijd je de augurken in blokjes en hak je de peterselie en dragon fijn. Mix dit door de mayonaise en voeg de mosterd en kappertjes toe. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

  6. Serveer de kibbeling met de remouladesaus.

Kibbeling met remouladesaus

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in