Kibbeling met remouladesaus

Kibbeling met remouladesaus

Kibbeling, wie is er niet groot mee geworden? Als kind aten we dit altijd van de viskraam, die kwam gewoon langs de deur. Maar zelf kibbeling maken is heel makkelijk. Dan weet je ook zeker dat het lekker is. Soms sla je de plank flink mis bij het bestellen van kibbeling. Bij de ene viskraam is het superlekker, vers en heeft de kibbeling een krokant korstje. Maar oh, soms krijg je ook van die slappe, vette kibbeling. Zo jammer! Dan verheug je, je op zoiets lekkers en dan valt het tegen. Je moet eigenlijk gewoon je adresjes hebben voor dit soort dingen. Of je maakt het zelf, dan weet je zeker dat het goed zit. Verser dan vers wordt het niet.

Kibbeling met remouladesaus

En eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om zelf kibbeling te maken. Echt, je moet het een keer proberen. De kids zullen het vast ook waarderen. Lekker na een dagje op het strand vertoefd te hebben. Serveer er wat frietjes en salade bij en je feestmaal is compleet. Extra lekker met homemade  remouladesaus of ravigotesaus! Perfect voor in het weekend toch?

Kibbeling met remouladesaus

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 gr kabeljauw
  • 100 gr bloem
  • 150 ml bruisend water
  • 1 el viskruiden
  • 1 eidooier
  • Zonnebloemolie

Remouladesaus

  • 2 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 2 augurken
  • 1 el kappertjes
  • 1 takje peterselie
  • 1 takje dragon
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Snijd de kabeljauw in stukken. Verwarm in de tussentijd de zonnebloemolie in een pan tot 180 graden Celsius.

  2. Meng de bloem met de spa rood, viskruiden en een eidooier tot een beslagje.

     

  3. Haal de kabeljauw door het beslag en laat het voorzichtig in de olie glijden. Bak de kabeljauw goudbruin.

  4. Laat het even uitlekken op keukenpapier en bestrooi de kibbeling evt. met wat extra viskruiden.

  5. Voor de remouladesaus snijd je de augurken in blokjes en hak je de peterselie en dragon fijn. Mix dit door de mayonaise en voeg de mosterd en kappertjes toe. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

  6. Serveer de kibbeling met de remouladesaus.

Kibbeling met remouladesaus

Tags

Familie recepten Kinderrecepten Hollandse recepten Lactosevrije recepten Vis recepten Lente recepten Zomer recepten Borrelhapjes Hoofdgerecht Lunch

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)

20 mei 2017


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in