Menu
DSC_0104-710x380.jpg

Nieuwjaarsrolletjes recept

Het bakken van nieuwjaarsrolletjes was een traditie bij ons thuis. Met de hele familie zaten we om de tafel, mijn vader bakte de wafeltjes en wij rolden ze om de beurt om tot rolletjes. Met verbrande vingers tot gevolg. Deze traditie is bij mijn oma begonnen, die maakt ze vroeger altijd. Dit recept is ook nog van haar, ik had vroeger al een klein kookschriftje gemaakt en daar zat dit recept nog in. Helemaal vergeeld, maar echt de lekkerste rolletjes ooit.

Zo maak je het
In het recept staat meel, maar ik gebruik altijd bloem.

Ik heb ongeveer 150 ml water bij de suiker gedaan. Zorg er voor dat de suiker onder water staat, anders krijg je meer een karamel.

Vervolgens doe je de bloem in een kom en daar voeg je het suikerwater aan toe. Daarna de gesmolten boter en tot slot de eieren.  Verdun het mengsel met water, totdat het van je lepel afloopt. Zoals pannenkoekenbeslag zeg maar.

Laat een wafelijzer goed heet worden. Als het groene lampje brandt is, je ijzer klaar om te gebruiken.

Verdeel een lepel beslag over het ijzer en sluit de deksel.

Als het groene lampje brandt is je wafeltje klaar.

Haal deze van het ijzer met een pannenkoekenmes.

Rol het wafeltje snel op met een rolstok van ongeveer 1 cm dik, of met het uiteinde van een pollepel. Vuurvaste vingers zijn hierbij reuze handig!

Als je te lang wacht, kan je de nieuwjaarsrolletjes niet meer oprollen.

Vul de rolletjes met slagroom.

 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan