Nieuwjaarsrolletjes recept

Nieuwjaarsrolletjes recept

Het bakken van nieuwjaarsrolletjes was een traditie bij ons thuis. Met de hele familie zaten we om de tafel, mijn vader bakte de wafeltjes en wij rolden ze om de beurt om tot rolletjes. Met verbrande vingers tot gevolg. Deze traditie is bij mijn oma begonnen, die maakt ze vroeger altijd. Dit recept is ook nog van haar, ik had vroeger al een klein kookschriftje gemaakt en daar zat dit recept nog in.Helemaal vergeeld, maar echt de lekkerste rolletjes ooit. Er staat voor 100 rolletjes, maar dit hangt een beetje van de grootte af. Zelf haalden we er 80 uit. Probeer het zelf!

 

Nieuwjaarsrolletjes recept

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 80 - 100 st.

  • 400 gr suiker
  • 400 gr bloem
  • 175 ml water (+ extra)
  • 4 eieren
  • 100 gr gesmolten roomboter
  • Snuf zout

Materiaal

  • (Stroop)wafelijzer
  • Rolstokje 1 cm dik

Zo maak je het

  1. Doe de suiker en het water in een pannetje. Zet dit op het vuur zodat de suiker kan smelten. Laat het niet te lang staan, want dan krijg je caramel. Zodra de suiker opgelost is, is het klaar.

  2. Doe de bloem met een snuf zout in de kom. Voeg het suikerwater toe en klop dit met een garde door de bloem. Voeg dan een voor een de eieren toe. En tot slot de gesmolten roomboter. Klop dit met een garde tot een glad beslag. Verdun het beslag met water, totdat het van je lepel afloopt. Zoals pannenkoekenbeslag zeg maar.

  3. Laat het wafelijzer goed heet worden. Als het groene lampje brandt is, het ijzer klaar om te gebruiken. Vet het ijzer eventueel in met wat bakspray. Verdeel een lepel beslag over het ijzer en sluit de deksel.

  4. De wafels zijn klaar als ze goudbruin gekleurd zijn. Haal het wafeltje van het ijzer met een pannenkoekenmes en leg het op een snijplank. Rol het wafeltje snel op met een rolstok van ongeveer 1 cm dik, of met het uiteinde van een pollepel. Vuurvaste vingers zijn hierbij reuze handig! Als je te lang wacht, kan je de nieuwjaarsrolletjes niet meer oprollen.

  5. Leg de nieuwjaarsrolletjes apart en laat ze afkoelen. Vul de rolletjes vlak voor het serveren met slagroom.

Nieuwjaarsrolletjes recept
Nieuwjaarsrolletjes recept

Tags

Koekjes recepten Hollandse recepten Oud en nieuw Winter recepten Bakrecepten

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (26 stemmen)

1 januari 2013


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in