
Nieuwjaarsrolletjes recept
Het bakken van nieuwjaarsrolletjes was een traditie bij ons thuis. Met de hele familie zaten we om de tafel, mijn vader bakte de wafeltjes en wij rolden ze om de beurt om tot rolletjes. Met verbrande vingers tot gevolg. Je gebruikt hiervoor een speciaal wafelijzer (wij hebben deze) Deze traditie is bij mijn oma begonnen, die maakt ze vroeger altijd. Dit recept is ook nog van haar, ik had vroeger al een klein kookschriftje gemaakt en daar zat dit recept nog in. Helemaal vergeeld, maar echt de lekkerste rolletjes ooit. Er staat voor 100 rolletjes, maar dit hangt een beetje van de grootte af. Zelf haalden we er 80 uit. Probeer het zelf! PS probeer ook eens ons recept voor kniepertjes


We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 80 - 100 st.
- 400 gr suiker
- 400 gr bloem
- 175 ml water (+ extra)
- 4 eieren
- 100 gr gesmolten roomboter
- Snuf zout
Materiaal
- (Stroop)wafelijzer
- Rolstokje 1 cm dik
Zo maak je het
Doe de suiker en het water in een pannetje. Zet dit op het vuur zodat de suiker kan smelten. Laat het niet te lang staan, want dan krijg je caramel. Zodra de suiker opgelost is, is het klaar.
Doe de bloem met een snuf zout in de kom. Voeg het suikerwater toe en klop dit met een garde door de bloem. Voeg dan een voor een de eieren toe. En tot slot de gesmolten roomboter. Klop dit met een garde tot een glad beslag. Verdun het beslag met water, totdat het van je lepel afloopt. Zoals pannenkoekenbeslag zeg maar.
Laat het wafelijzer goed heet worden. Als het groene lampje brandt is, het ijzer klaar om te gebruiken. Vet het ijzer eventueel in met wat bakspray. Verdeel een lepel beslag over het ijzer en sluit de deksel.
De wafels zijn klaar als ze goudbruin gekleurd zijn. Haal het wafeltje van het ijzer met een pannenkoekenmes en leg het op een snijplank. Rol het wafeltje snel op met een rolstok van ongeveer 1 cm dik, of met het uiteinde van een pollepel. Vuurvaste vingers zijn hierbij reuze handig! Als je te lang wacht, kan je de nieuwjaarsrolletjes niet meer oprollen.
Leg de nieuwjaarsrolletjes apart en laat ze afkoelen. Vul de rolletjes vlak voor het serveren met slagroom.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan