
Zelf oliebollen bakken
Met dit oliebollen recept is oliebollen bakken echt zo makkelijk! We maken ze met het recept van Yvette uit het boek Home Made Winter. De variaties met cranberries en bananen in het beslag zijn ook de moeite waard. Dit recept voor oliebollen bakken is heel erg snel en simpel. Heb je trouwens al eens ons oliebollen recept uit de airfryer geprobeerd?



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 20-25 oliebollen
- 500 ml melk
- 1 zakje droge gist (7 gram)
- 3 el suiker
- 500 gr bloem
- 1 st ei
- Snuf zout
- Zonnebloemolie (om in te bakken)
Zo maak je het
Meng de lauwe melk met de suiker en gist. Laat voor 10 minuten staan. Zeef ondertussen de bloem en het zout in een aparte kom.
Voeg het ei toe. Giet daarna al kloppend met de mixer de melk bij de bloem. Laat het mengsel afgedekt minimaal een uur op een warme plek rijzen.
Verhit de olie in de pan tot 180 graden. Maak met een natte ijsboltang bollen beslag en laat deze voorzichtig in de olie glijden.
Keer de oliebollen na een paar minuten bakken. De oliebollen zijn klaar als ze goudbruin zijn, dit duurt zo’n 6 minuten.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan