
Bietenstamppot
Wel eens gedacht aan een bietenstamppot? Rode bieten zijn veelzijdig en kun je in allerlei gerechten verwerken. Deze rode bieten stamppot is weer eens wat anders dan een salade met bietjes of bietenburgers. Vooral voor tijdens de wintermaanden is een bordje met deze bietenstamppot eentje die we zeker wel lusten. Voor deze stamppot rode biet gebruiken we gekookte bieten die bij de supermarkt te koop zijn. Zo heb je gemakkelijk en snel deze stamppot bietjes op tafel staan.
Liever een vegetarische variant? Vervang de runderworstjes voor een vega worst!


We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 1 kg kruimige aardappelen
- 500 gr gekookte rode bieten
- 1 ui
- Scheutje melk
- Klontje roomboter
- 4 runderbraadworsten
- Peper en zout
Lekker met
- Gebakken uien
Zo maak je het
Schil de aardappelen, snijd ze doormidden en kook ze in 15 minuten gaar in een laag water met zout. Een aardappel is gaar als deze van je vork afglijdt, als je deze er in steekt.
Rasp de gekookte bieten grof en snij het uitje fijn. Voeg wat boter in een pannetje toe en bak de uitjes even kort en voeg daarna de rode bieten toe.
Braad de runderworstjes in wat boter goudbruin.
Stamp de aardappelen fijn, voeg een scheutje melk en een klontje roomboter toe.
Meng de rode bieten door de aardappelen en breng de stamppot op smaak met peper en zout.
Serveer de bietenstamppot met de runderworstjes!

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan