![Recept kniepertjes oma](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2020/12/Kniepertjes-recept-1-1.jpg)
Kniepertjes van oma
Wij aten vroeger steevast kniepertjes van oma op nieuwjaarsdag. En nu delen we haar geheime recept. Heb jij wel eens gehoord van kniepertjes? Het is de platte versie van het nieuwjaarsrolletje. Een stuk makkelijker om te maken, want zo verbrand je tenminste je vingers niet aan het hete deeg tijdens het rollen. Kniepertjes zijn lekkere zoete, krokante nieuwjaarswafeltjes. Alleen het bakken van kniepertjes is al een leuke activiteit. Je hebt alleen een speciaal kniepertjes ijzer nodig (wij hebben deze) en zo kun je gezellig samen aan de keukentafel kniepertjes bakken. En van het kniepertjes deeg snoepen natuurlijk. Zelf kniepertjes maken is echt niet moeilijk. Het deeg is snel gemaakt en het bakken duurt maar 1 minuut per kniepertje.
Deze kniepertjes zijn ook leuk om weg te geven. Stop ze in een mooi blikje of doosje. Strik eromheen en klaar is je culi cadeautje.
![Recept kniepertjes oma](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2020/12/Kniepertjes-recept-1-1.jpg)
![ingrediënten voor cake met bosvruchten](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2019/08/Cake-met-bosvruchten-UPK-19-08-BLOGPOST-050.jpg)
![Nieuwsbrief icoon](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2024/05/Ontwerp-zonder-titel-2.png)
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 40 st.
- 250 gr boter (kamertemperatuur)
- 350 gr witte basterdsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 500 gr bloem
- 2 eieren
- bakspray
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Mix de boter met de basterdsuiker en vanille suiker glad in de kom van je keukenmachine (met een handmixer kan ook).
Voeg de eieren één voor één toe en mix door elkaar.
Voeg de bloem toe en mix het geheel tot een deeg. Is het te droog? Voeg dan een eetlepel koud water toe.
Vorm van het deeg balletjes ter grootte van een walnoot. Laat de deegballetjes een uurtje rusten in de koelkast.
Laat het kniepertjes ijzer heet worden en vet deze in met de bakspray.
Doe het bolletje deeg tussen de ijzers en bak het kniepertje in 1 minuut goudbruin.
Leg het kniepertje met een spatel op een rooster en laat afkoelen.
![Recept oma's kniepertjes](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2020/12/Kniepertjes-recept-4-4.jpg)
![Drentse kniepertjes recept](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2020/12/Kniepertjes-recept-3-3.jpg)
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.