Bouillabaisse met garnalen
Bouillabaisse is een klassiek Frans recept voor een vissoep. Oorspronkelijk is het een Provençaals gerecht en bestaat uit verschillende soorten gekookte vis. Deze bouillabaisse zet je in 30 minuten op tafel en is rijkelijk gevuld. Wij kozen voor garnalen, mosselen en roodbaarsfilet. Maar wanneer je een andere vis lekker vindt kun je die natuurlijk ook toevoegen. De basis van deze soep is gemaakt van stukjes venkel en soepgroenten. Die soepgroenten koop je gewoon in een zak, lekker makkelijk dat scheelt je weer wat snijwerk. Bak de groenten goed aan in een soeppan en voeg daarna de tomatenpuree toe. Dit zorgt voor een lekkere tomatensmaak. Schenk de bouillon in de pan en laat de vis, garnalen en mosselen in de bouillon koken. Serveer de bouillabaisse met stukjes geroosterd stokbrood met een flinke lik truffelmayonaise! Liever een vissoep met zalm? bekijk dan dit recept eens.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 200 gr roodbaarsfilet
- 500 gr mosselen
- 200 gr grote garnalen (gepeld en schoongemaakt)
- 1 venkel
- 1 zak basis soepgroenten (van 400 gram )
- 1 liter groentebouillon
- 2 blikjes tomatenpuree (van 70 gram)
- 4 royale eetlepels truffelmayonaise
- 1 stokbrood
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Spoel de mosselen af in koud water. Verwijder kapotte of openstaande exemplaren. Snijd de roodbaars in stukken van 2 centimeter.
Snijd de venkel in kleine stukjes. Houd het groen apart om later de bouillabaisse mee te garneren. Verhit olijfolie in een soeppan en voeg de soepgroenten en in stukjes gesneden venkel toe, bak 4 minuten. Schep de tomatenpuree door de groenten en bak al omscheppend 1-2 minuten mee.
Schenk de bouillon in de pan en laat de soep 10 minuten op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout. Leg de stukken vis en garnalen in de bouillon en kook 3 minuten tot de vis bijna gaar is. Voeg de mosselen toe. Breng opnieuw aan de kook en laat ze kort mee garen tot de schelpen open zijn.
Snijd het stokbrood in sneetjes en toast ze kort krokant (bijvoorbeeld in de oven of in een droge koekenpan). Schep de bouillabaisse in diepe borden, geef de toast er bij en schep in elk bord wat truffelmayonaise. Garneer met het achtergehouden venkelgroen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in