sticky spareribs

Spareribs BBQ

Spareribs, you hate it or you love it. Wij houden er van. Maar wel van fall of the bone ribs met een enorm lekkere marinade. Dan zit je met deze sticky spareribs van de BBQ wel goed. De marinade maken we met Kikkoman sojasaus (dit is de perfecte basis voor marinades) en mirin en honing. Deze smaken zijn zo lekker bij elkaar. Het krachtige aroma van de sojasaus met de mirin en het zoete van de honing. Hiermee maak je de lekkerste spareribs ever.

spareribs bbq

Spareribs van de BBQ

Deze keer bereiden we de spareribs niet in de oven, maar op de BBQ. We zitten immers midden in onze Kikkoman BBQ contest. Dat is niet per se heel moeilijk, maar je moet wel even weten hoe het moet. Je kan de spareribs voorgaren in de oven (2 uur op 130 graden), dan hoef je ze alleen nog 30 minuten af te bakken op de BBQ. Je kan ze ook compleet op de barbecue bereiden. Dit doe je op de indirecte (Low & Slow) manier, dus niet direct boven de kolen, maar ernaast (wel boven een lekbakje). Dit is heel erg lekker, maar kost net iets meer tijd. Maar als je de tijd hebt, zou ik hem nemen.

spareribs marinade
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1,5 kilo spareribs (uitgaande dat je nog meer gerechten hebt)
  • 3 el Kikkoman sojasaus
  • 2 cm verse gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el mirin
  • 1,5 el honing
  • 1 el sriracha
  • Sap van halve limoen

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de spareribs marinade. Hak de knoflook en de gember fijn. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar.

  2. Verwijder het vlies van de spareribs of vraag je slager dit te doen. Spoel het vlees af onder de kraan en dep het droog. Kwast het rijkelijk in met de marinade. Gooi de rest van de marinade niet weg, dit gaan we nog gebruiken. Het liefst laat je de spareribs nu een nachtje marineren in de koelkast. Houd minimaal een uur aan.

  3. In de oven
    Verwarm de oven voor op 130 graden. Leg de spareribs met de holle kant naar beneden (als een soort brug) op een bakplaat bekleed met bakpapier. Giet water op de bakplaat, dit zorgt voor stoom. Kwast de spareribs nogmaals in met de marinade. Dek de spareribs af met aluminiumfolie en gaar ze gedurende 2 uur op 130 graden.  Smeer ze tussentijds nogmaals in met de resterende marinade.  Leg ze daarna nog 20 – 30 minuten op de BBQ (directe methode, 180 graden).

  4. Indirect op de BBQ – Low en slow
    Verwarm de BBQ tot 130 graden. Leg de kolen aan één kant van de bbq. Leg de ribs met de holle kant naar beneden op de bbq  boven een gedeelte waar geen kolen liggen (indirect garen). Gaar ze gedurende 2,5 uur. Smeer ze tussentijds nogmaals in met de resterende marinade.

    Verpak de ribs dan in aluminiumfolie en leg ze nogmaals een uur op de BBQ.

    Haal ze uit de folie, kwast ze nogmaals in met de marinade en gaar ze nog eens 20 – 30 minuten boven de kolen op 180 graden.

Houd er rekening mee dat dikkere ribben, langer nodig hebben dan dunnere ribs. Kijk dus ook vooral en trek een stukje vlees los met een vork. Laat het gemakkelijk los, dan zijn je spareribs klaar. Serveer met homemade barbecuesaus.

spareribs bereiden
sticky spareribs

Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (15 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

BBQ Camping Aziatische recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Vlees recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in