fbpx
Menu

Clafoutis met frambozen

Ding Dong! De deurbel gaat hier iedere dag wel een keer (soms wel vaker). Het is altijd weer een verrassing wat er voor de deur staat. Deze keer was het een koerier met een grote doos aardbeien en frambozen. Van Sweet Eve (o.a. verkrijgbaar bij AH), je weet wel die extra zoete en lekkere. Dat is foodpost waar ik heel gelukkig van word. En waar ik meteen de keuken mee induik, om clafoutis te maken bijvoorbeeld.

Clafoutis is een klassiek dessert uit de Franse keuken. Het is een soort pannenkoek uit de oven. Het doet mij ook altijd een beetje denken aan gele room. Dit komt omdat de pannenkoek heel smeuïg blijft. Mmmm… Meestal maken ze clafoutis met kersen, maar eigenlijk kun je ieder fruit gebruiken dat je lekker vindt. Ik gebruikte de zoete frambozen en dat was echt heerlijk. Lekker met een beetje poedersuiker, maar extra fijn met een bolletje ijs ernaast.

clafoutis met frambozen

Ingrediënten voor 6 personen
2 eieren
150 gr (spelt)bloem
60 gr suiker
350 ml melk
150 gr frambozen
Snuf zout
Boter om in te vetten

Materialen
Lage ovenschaal van 20 cm

clafoutis met frambozen

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtstand)

Begin met het maken van het beslag. Het lijkt op pannenkoekenbeslag, heel makkelijk.

Breek de eieren boven een kom. Voeg de speltbloem, de suiker en een snuf zout toe en meng het door elkaar met een garde.

Voeg nu beetje bij beetje de melk toe en klop er een egaal beslag van.

Vet een lage ovenschaal in met een beetje boter of een bakspray.

Giet het beslag in de vorm.

Verdeel de frambozen over het beslag.

Zet de vorm in de oven en bak de clafoutis in ongeveer 45 – 50 minuten goudbruin. Hij mag best nog een beetje wiebelig zijn, maar moet wel goed gestold zijn.

Laat de clafoutis afkoelen en garneer het met wat poedersuiker en extra framboosjes.

clafoutis met frambozen

clafoutis met frambozen

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

25 reacties

  • Barbara Oostdam
    10 augustus 2019 om 15:15

    Ik doe er altijd 2 eieren door.

    Beantwoorden
  • E.M. Bodt
    25 juli 2017 om 15:01

    Heb de clafoutis, als bijna vanzelfsprekend in Frankrijk gemaakt met verse abrikozen, door de helft zonder de pit, die niet al te rijp waren, een aanrader zo van de boom in de taart!!

    Beantwoorden
  • Suzanne Pijnacker
    24 maart 2016 om 11:44

    zou je eventueel de suiker kunnen vervangen door honing?

    Beantwoorden
  • Pauline
    25 maart 2016 om 19:10

    Zeker! Kan prima :)

    Beantwoorden
  • lisa
    27 november 2015 om 16:41

    Kan ik ook vanille toevoegen?

    Beantwoorden
  • Sophie
    13 september 2015 om 11:08

    Hoelang kun je de clafoutis bewaren? Ziet er een leuk (en lekker) recept uit!

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 september 2015 om 20:06

    Het lekkerste is om hem direct te eten en anders max 2 dagen in de koelkast.

    Beantwoorden
  • Riemkje
    12 september 2015 om 21:05

    Mmmm....heb alles in huis om morgen lekker te gaan bakken!

    Beantwoorden
  • Danique
    12 september 2015 om 18:57

    Wauw, dit lijkt me echt zo lekker! Kan het ook met aardbeien?

    Beantwoorden
  • Saar Binnema
    12 september 2015 om 18:32

    Jaja ...... gaat zo de oven in met bramen , rode en gele frambozen uit mijn moestuin ?

    Beantwoorden
  • Leonie
    12 september 2015 om 09:14

    ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker proberen. Ik denk dat ik een poging waag met perzik erin!

    Xx
    Leonie

    Beantwoorden
  • Gerda
    11 september 2015 om 18:00

    Zou dit ook lekker zijn met blauwe bessen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 september 2015 om 22:36

    Ik weet het wel zeker :)

    Beantwoorden
  • lieke
    11 september 2015 om 15:49

    Oooh dat ziet er lekker uit! Ga ik onthouden :)

    Beantwoorden
  • Ger
    11 september 2015 om 15:21

    Mmm, ziet er heerlijk uit! Maar eet je dit als toetje, lunch of gebakje? Of misschien wel bij alle eetmomenten?

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 september 2015 om 22:36

    Kan allemaal :)

    Beantwoorden
  • Marie
    11 september 2015 om 13:48

    volgens mij is dit al bijna een 'Dutch baby' :)
    super lekker voor de brunch ook!

    Beantwoorden
  • Charlotte
    11 september 2015 om 13:33

    Heerlijk! Kan het ook met speltmeel? Weet nooit of meel en bloem echt heel veel verschil maken..

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 september 2015 om 20:07

    Kan wel, de structuur wordt dan waarschijnlijk wel iets minder luchtig.

    Beantwoorden
  • Monique
    11 september 2015 om 11:59

    Hoe heet moet de oven staan of lees ik erover heen?

    Beantwoorden
  • Nicole
    11 september 2015 om 10:24

    Een moeilijke naam voor een makkelijk recept. Het ziet er heerlijk uit. Ik ga hem zeker eens (aangepast) maken.

    Beantwoorden
  • Margot
    11 september 2015 om 09:27

    Dat is nog eens leuke post! En het ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  • Rena
    11 september 2015 om 08:25

    It has been a few years ago that I baked the last time a clafoutis. But I remember the good taste very well and you motivated me to bake a clafoutis again :) Thank you for your recipe!\nxx from Bavaria/Germany, Rena\n

    Beantwoorden
  • Marianne
    11 september 2015 om 08:10

    Dit klinkt zooo simpel;-) ik ga het vandaag meteen proberen als verrassings toetje voor vananavond.
    Heerlijk steeds die nieuwe recepten!!

    Beantwoorden
  • Emma
    11 september 2015 om 07:21

    Wauw, dat ziet er werkelijk verrukkelijk uit!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen