Tiramisu zonder alcohol en ei

Tiramisu zonder alcohol en ei

Een snelle tiramisu zonder alcohol én ei? Yes please! Deze cheat-versie is perfect als je zin hebt in tiramisu, maar geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Verwacht geen klassieke variant met zelfgeklopte dooiers, lange rusttijd en likeur, maar juist een supersimpele variant die je zo in elkaar draait. Ideaal voor als je zwanger bent, een feestje hebt met kids of gewoon even geen alcohol wil.

"Ik gebruik voor dit recept Italiaanse brede lange vingers, maar gewone lange vingers kunnen ook heel goed"

Tip van Pauline

Tiramisu zonder alcohol: zwangerproof!

We maken deze variant op tiramisu met lange vingers, mascarpone, slagroom en espresso. Best wel verbazingwekkend hoe lekker dit is met zo weinig ingrediënten… Wij maken dit snelle toetje vaak als we onverwacht eters hebben en tóch iets bijzonders willen serveren. Je kunt hem direct eten, maar als je ‘m even in de koelkast laat opstijven, wordt hij nóg lekkerder.

Tiramisu zonder alcohol
Tiramisu zonder alcohol

Ingrediënten voor 4 personen

  • 12 lange vingers
  • 2 sterke espresso's
  • 250 ml slagroom
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr suiker
  • cacao om te garneren

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je tiramisu zonder alcohol

  1. Mix de mascarpone en de suiker glad.

  2. Voeg de slagroom bij de mascarpone en mix tot stijve pieken.

  3. Zet 2 kopjes sterke espresso. Laat de koffie iets afkoelen.

  4. Leg 3 lange vingers op een bordje (en maak zo 4 individuele porties) of leg alle lange vingers samen in een ondiep schaaltje. Schenk de koffie eroverheen.

  5. Verdeel een schep van de mascarponecrème over de tiramisu. Strijk deze een beetje uit.

  6. Garneer met cacao. Je kunt de tiramisu gelijk serveren, maar je kunt hem ook een paar uur of een nachtje laten opstijven in de koelkast, dan trekken de smaken er nog beter in.

Variatietips

  • Voeg een laagje frambozen toe tussen de lagen voor een fruitige twist
  • Vervang de koffie door chocolademelk of decaf koffie voor een kindvriendelijke variant
  • Rasp er wat pure chocolade overheen
  • Meng wat speculaaskruiden door de mascarpone voor een winterse versie

Bewaartip

Je kunt deze tiramisu prima een dag van tevoren maken. Maak alles dan in één schaaltje en zet deze goed afgedekt in de koelkast. Zo kan hij lekker opstijven én trekken de smaken goed in.

Veelgestelde vragen over dit recept

Tiramisu zonder alcohol en ei
Tiramisu zonder alcohol en ei

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Kerstmenu

Stuur me de recepten!