Clafoutis met frambozen
Clafoutis is een superlekker Frans dessert dat een beetje tussen een flan en een taart in zit. Traditioneel wordt deze lekkernij gemaakt met kersen, maar wij geven er een frisse twist aan door frambozen te gebruiken. Dit dessert is niet alleen stunning om te zien met dat roze-rode fruit, maar ook heerlijk luchtig en zacht van structuur. Perfect als afsluiter van een etentje of gewoon om jezelf te verwennen op een zondagmiddag.
Clafoutis: warm én koud te eten
Deze frambozen clafoutis is zowel warm als koud heel lekker. Serveer hem direct uit de oven voor een nog warme, fluweelzachte binnenkant, of laat hem afkoelen – dan krijgt -ie een stevigere textuur. Een bolletje vanille-ijs of een schepje slagroom maakt dit dessert helemaal af. Of serveer het met wat extra verse frambozen en een takje munt.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 6 personen
- 150 gr bloem
- 2 eieren
- 350 ml melk
- 60 gr suiker
- 250 gr frambozen
- Poedersuiker ter garnering
- Snuf zout
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Begin met het maken van het beslag. Het beslag lijkt een beetje op een dik pannenkoekenbeslag. Breek de eieren boven een kom. Voeg de bloem, de suiker en een snuf zout toe en meng het door elkaar met een garde. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe en klop er een egaal beslag van.
Vet een lage ovenschaal in met een beetje boter of een bakspray. Giet het beslag in de vorm. Verdeel de frambozen over het beslag.
Zet de vorm in de oven en bak de clafoutis in ongeveer 45 tot 50 minuten goudbruin. Hij mag best nog een beetje wiebelig zijn, maar moet wel goed gestold zijn.
Laat de clafoutis afkoelen en garneer het met poedersuiker en extra frambozen.
Variatietips
Zin in iets anders? Je kunt de frambozen ook vervangen door andere vruchten zoals blauwe bessen, aardbeien of plakjes perzik. Voor een extra twist kun je een scheutje vanille-extract of amandelextract aan het beslag toevoegen. Of probeer eens een mix van verschillende bessen voor een kleurrijk effect.
Bewaartip
De clafoutis kun je een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Zo trekken de smaken goed in en blijft hij lekker fris. Hij blijft zeker 2-3 dagen goed in de koelkast, maar is het allerlekkerst op de dag zelf. Als je de clafoutis wilt opwarmen, doe dat dan in een voorverwarmde oven op 150 graden, zodat hij weer lekker warm en zacht wordt.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in