Clafoutis recepten
Wie aan een Frans toetje denkt, denkt al snel aan clafoutis. Wat is clafoutis precies? Clafoutis is een typisch Frans nagerecht, meestal gemaakt van kersen in een soort beslag. Het lijkt meer op een soort pannenkoek dan op taart. Wij houden er van en variëren er graag op los. Probeer onze chocolade clafoutis eens, of deze met rabarber. Eigenlijk moet je ze allemaal een keer proeven.
Franse desserts
Als je een Frans dessert wilt maken is dat het moment dat je even kunt uitpakken. Laat je gasten versteld staan van een heerlijke pavlova of deze mooie Charlotte Russe taart. Een galette ziet er ook altijd spectaculair uit en is makkelijk om te maken. Deze met rood fruit is heerlijk voor in de zomer. Het klinkt en lijkt in eerste instantie misschien ingewikkeld. Maar dat valt reuze mee. Met onze recepten lukt het iedereen om een heerlijke Frans dessert te maken. Wil je liever iets kleins voor bij de koffie? Dan raden wij ons madeleine recept aan. Heerlijke zachte cakejes met een vleugje koffie. Of ga aan de slag met macarons. Dit kleine zachte, chewy koekje valt altijd in de smaak. Varieer er op los met smaken. Gezouten karamel, chocola of liever een frisse smaak zoals citroen? Het kan allemaal!