Cheesecake toetje
Wij zijn dol op makkelijke toetjes die je van tevoren klaar kunt maken. Dit cheesecake toetje is er zo eentje: romig, fris en met een crunchy bite van Speculoos-koekjes. Het fijne is dat je alles in glaasjes maakt, dus geen gedoe met mooie punten proberen aan te snijden. Iedereen krijgt gewoon zijn eigen portie! Wij vinden het altijd leuk om zoiets op tafel te zetten na een etentje.
Toch liever één grote klassieke cheesecake maken? Kijk hier voor een lekker recept.
Ingrediënten voor 4 personen
- 150 ml slagroom
- 250 gr roomkaas
- 100 gr witte chocolade
- 8 Speculoos-koekjes
Fruitcompote
- 250 gr rood fruit (uit de diepvries)
- 1 el suiker
- 2 tl maïzena (+ 1 el water)
- Scheutje water
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Laat de witte chocolade au bain marie smelten. Laat iets afkoelen, tot lauwwarm.
Mix de roomkaas en de slagroom met een mixer tot stijve pieken. Spatel de (enigszins afgekoelde) gesmolten witte chocolade erdoorheen. Giet de cheesecakevulling in glaasjes en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Maak in de tussentijd de vruchtencompote. Doe het bevroren fruit met een klein scheutje water en suiker naar wens in een steelpan. Breng het zachtjes aan de kook. Zodra de vruchten zachter geworden zijn voeg je een papje toe van de maïzena gemengd met 1 eetlepel water. Roer het geheel om en laat het nog een paar minuten zachtjes koken. Je zult zien dat de compote indikt.
Laat de compote volledig afkoelen. Je kunt dit ook prima 2 dagen in de koelkast bewaren.
Verdeel over elk glaasje met cheesecake-vulling een lepel van de vruchtencompote.
Verkruimel per glaasje 1 Speculoos koekje over het fruit. Steek tenslotte nog 1 koekje in elk cheesecake toetje.
Veelgestelde vragen over dit recept
-
Kan ik ook een bodem van koekkruimels maken?
Ja, dat is superlekker! Verkruimel de koekjes en meng ze met een beetje gesmolten boter. Druk dit mengsel onderin de glaasjes en schep daar de cheesecakevulling op. Zo heb je echt het idee van een klassieke cheesecake, maar dan in mini-versie.
-
Hoe krijg ik de slagroom goed stijf?
Zorg dat de slagroom koud is en gebruik een kom die vetvrij is. Mix rustig op en bouw de snelheid op, dan krijg je mooie pieken.
-
Welk fruit kan ik het beste gebruiken?
Diepvriesfruit werkt ideaal, omdat het het hele jaar door verkrijgbaar is en meteen zacht wordt tijdens het koken. Gebruik het gewoon bevroren, dan krijg je vanzelf een mooie compote. Als er vers rood fruit in het seizoen is, kun je dat natuurlijk ook prima gebruiken.
-
Kan ik de fruitcompote warm serveren?
Dat kan, maar wij vinden koud lekkerder bij de romige cheesecakevulling. Als je hem warm serveert, zorg dan dat de compote niet té heet is, anders stort de roomvulling in.
-
Kan ik dit recept ook maken voor een groter gezelschap?
Tuurlijk! Verdubbel of verdrievoudig gewoon de ingrediënten en gebruik meer glaasjes.
Variatietips
- Geen fan van rood fruit? Maak het eens met mango of passievrucht voor een tropische twist.
- Vervang Speculoos-koekjes door Bastogne of Oreo voor een andere smaakbeleving.
- Voeg een scheutje likeur (bijvoorbeeld Amaretto of Frangelico) toe aan de roomkaasvulling voor een volwassen versie.
Bewaartip
Je kunt de cheesecake toetjes prima een dag van tevoren maken. Bewaar ze in de koelkast, afgedekt met folie of een dekseltje. Bewaar de vruchtencompote in een los bakje en voeg deze, net als de koekjes, pas vlak voor het serveren toe.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
