mango smoothie

Mango smoothie

Een mango smoothie is het perfecte drankje om je dag zonnig te beginnen, ongeacht het weer buiten. Wij zijn dol op dit recept voor een romige, zoete smoothie vol met de exotische smaak van mango. Het voelt alsof je op vakantie bent, zelfs als je gewoon aan je Hollandse keukentafel zit. Enne, hij is niet alleen superlekker, maar ook nog eens gezond!

Zo serveer je deze mango smoothie

Wanneer serveer je deze mango smoothie? Nou, wanneer niét? Maar vooral bij een uitgebreid ontbijt of brunch met wat versgebakken croissants en roerei. Of geniet er gewoon van als een verfrissend tussendoortje na je workout. En als je echt de show wilt stelen, serveer het dan als dessert met een bolletje vanille-ijs en wat verse munt. Tropische vibes gegarandeerd!

Mango snijden
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 2 glazen

  • 2 mango's
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • 200 ml halfvolle (plantaardige) yoghurt
  • 1 el honing
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwijder de schil en de pit van de mango en snijd deze in stukken. Je kan ook bevroren mango gebruiken.

  2. Doe alle ingrediënten in een blender. Maal alles fijn totdat het een lekker dik drankje is geworden. Schenk de mango smoothie in glazen of bewaar tot gebruik in de koelkast.

Variatietips

Variatietips? Zeker weten! Voeg een handje spinazie toe voor een groene boost (we beloven dat je het niet eens écht proeft). Of mix er wat bevroren bessen doorheen voor een kleurrijke twist. Voor een extra romige textuur kun je een halve banaan toevoegen. En als je van een beetje pit houdt, probeer dan eens een snufje gember of kurkuma.

Bewaartips

Deze mango smoothie blijft ongeveer 24 uur goed in de koelkast. Bewaar het in een goed afgesloten fles of pot, zodat de smaken fris blijven. Schud de smoothie even goed voordat je ervan geniet, omdat sommige ingrediënten kunnen zinken.

mango smoothie

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in