fbpx
Menu

Eiwit over?

Er bestaan veel recepten waarin je alleen het eigeel nodig hebt. Dan hou je automatisch eiwit over. In deze post wil ik je wat ideetjes geven wat je kunt doen met de overgebleven eiwitten.

Ten eerste kan je eiwitten heel goed invriezen. Ik heb zelf altijd wel een bakje met eiwit in de vriezer en dat is altijd handig. Je kan ook hele pakken met alleen eiwit bij de groothandel kopen. Als je veel eiwitten nodig hebt dan is dit ideaal.

Maar heb je een beetje eiwit over en weet je niet wat je er mee kunt doen? Dan heb ik hier een aantal suggesties voor je.

 

 

 

 

meringue

Meringue rol met espresso en chocola

ananas tartelettes met meringue

 

Maar wat je ook met eiwitten kunt doen is

Baked alaska

Ik hoop dat ik je zo wat inspiratie heb gegeven voor recepten met eiwitten. En anders stop je het dus gewoon in de vriezer.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

21 reacties

  • Karen
    26 december 2018 om 14:17

    Hoi Pauline, Heb je toevallig ook ervaring met het invriezen van kant-en-klare eiwitten? Bijvoorbeeld van Two Chicks? Heb na het kerstdessert van gisteravond een half flesje over en momenteel geen tijd of gelegenheid hier iets mee te maken.

    Beantwoorden
  • Marieke Bos
    10 juni 2018 om 15:44

    Na het maken van advocaat heb ik nu 24 eiwitten over. Ik dacht: daar heeft Pauline vast wel een ideetje over. Invriezen...had ik nooit aan gedacht. Ik kwam niet verder dan schuimpjes en Haagse bluf. Bedankt voor de tip, ik heb het direct ingevroren.

    Beantwoorden
  • Esther Beuzekom
    3 maart 2015 om 15:14

    Hoi Pauline, kan ik de dust poeder die jij gebruikt om te poederen ook gebruiken om de Macarons zelf mee te kleuren? Tot nog toe lukken macarons prima totdat ik er kleurstof ( vloeibaar) aan toevoeg. Misschien lukt dust poeder beter?

    Beantwoorden
  • Lara
    30 december 2014 om 11:53

    Je schrijft dat je 2 eiwitten moet gebruiken, maar de eiwitten zitten allemaal een 1 kom. Hoeveel moet ik dan in gewicht nemen?
    Alvast bedankt, groetjes Lara.

    Beantwoorden
  • Meike
    14 februari 2015 om 15:16

    Hooii Laraaa!!
    je kan gewoon een gebroken ei nemen met die 2 helften en dan een half schilletje vol doen. dan heb je volgens mij wel net zo veel als een normaal ei :) je kan het ook doen met een eetlepel.


    groetn, Meike

    Beantwoorden
  • kitty
    23 december 2014 om 18:59

    misschien gekke vraag maar na het invriezen, is het dan gewoon weer te gebruiken om bijvoorbeeld macarons te maken of in ieder geval het luchtig op te kloppen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    25 december 2014 om 14:25

    Ja dat gaat heel goed.

    Beantwoorden
  • Maaike
    7 augustus 2014 om 14:39

    Wat een super mooie website met super lekkere recepten! Ideaal!

    Beantwoorden
  • Gerard
    29 april 2014 om 21:56

    Groot fan van de kokoskoekjes!

    Beantwoorden
  • Maura - YLT
    6 september 2013 om 10:19

    Wauw ziet er super uit :) mooie foto's ook

    Beantwoorden
  • Nicky
    5 september 2013 om 19:52

    Wat een goede ideeën!
    Vooral de kokoskoekjes lijken me heerlijk!

    Beantwoorden
  • Elien
    5 september 2013 om 16:12

    Leuke recepten! Ik wil de financiers nog een keer proberen :) Alleen, ik heb juist altijd het eigeel over! Dus het 'probleem' andersom! Heb je toevallig ook een paar recepten waar je alleen het eigeel nodig hebt?

    Beantwoorden
  • Meike
    14 februari 2015 om 15:17

    Hooii Elien!!

    je kan daar een lekker omeletje mee bakken als je er wat melk bij doet :) dat is zo overheerlijk! verder heb ik geen idee. je kan het aan je hond of kat geven, daar gaat hun vacht mooi van glanzen.

    groetjesssss Meikeeeee

    Beantwoorden
  • baukje
    21 december 2015 om 11:36

    hey Elien,
    met eigeel kan je heerlijke dingen maken zoals creme brulee, holandaise, of maak koekjes extra lekker door inplaats van een scheutje melk een dooier toe te voegen. verderkan je banketbakkers room maken of eggnog! hoop dat je hier iets aan hebt!

    Beantwoorden
  • J steen
    15 januari 2017 om 16:22

    Maak advokaat ervan

    Beantwoorden
  • Ann
    5 september 2013 om 11:39

    Die kokoskoekjes lijken me zo lekker!
    Maar ik heb eigenlijk altijd alleen maar eidooiers over..

    Beantwoorden
  • Pauline
    5 september 2013 om 15:41

    Die post kom er nog aan, heb ik zojuist geschreven :)

    Beantwoorden
  • Laura
    5 september 2013 om 11:09

    Haha, ik heb toevallig gisteren 28 eiwitten in de vriezer gedaan, dus je tips komen goed van pas! Ik ga in ieder geval macarons en pavlova maken, maar dan blijft er vast nog wel genoeg over om lekkere kokoskoekjes mee te maken :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    5 september 2013 om 15:41

    28? Jeetje dat is veel. Wat heb je dan gemaakt, dat je zoveel eiwitten over hebt?

    Beantwoorden
  • Laura
    6 september 2013 om 11:55

    Tiramisu en zabaglione voor 30 man :-)

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    5 september 2013 om 10:10

    Die kokoskoekjes lijken me erg lekker!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen