ingredient ei

Eiwit over?

Er bestaan veel recepten waarin je alleen het eigeel nodig hebt. Dan hou je automatisch eiwit over. In dit artikel geven we je wat ideetjes geven wat je kunt doen met de overgebleven eiwitten. Zo verspil je geen voedsel en kun je er nog iets lekkers mee maken ook!

Eiwitten invriezen

Wist je dat je eiwit kan invriezen? Superhandig, want zo heb je altijd wat eiwit bij de hand. Doe het overgebleven eiwit in een luchtdichte container en vries het in. Of gebruik een ijsblokjesvorm, zo kun je het wat makkelijker doseren. Label de verpakking en schrijf de datum erop, zodat je weet hoe lang de ingevroren eiwitten in de vriezer liggen. Je kunt ze ongeveer 12 maanden bewaren in de vriezer. Laat ze voor gebruik ontdooien in de koelkast. Na het ontdooien kun je de eiwitten niet nog een keer invriezen.

ingredient ei

Recepten met overgebleven eiwitten

Je kunt heerlijke dingen maken van overgebleven eiwitten. Het is natuurlijk hét ingredient voor het maken van meringues. Maar ook macarons, financiers of onze kokoskoekjes zijn uitermate geschikt voor het werken van eiwitten.

Meringues

Koffie meringues recept

Maak heerlijke meringues, zoals deze met koffie en chocola. Of ga aan de slag met deze meringue hartjes of kerstboompjes. 

Macarons

macarons Franse patisserie

Zelf macarons maken is niet heel eenvoudig, maar met ons basisrecept kom je een heel eind. Als je rustig de stappen volgt, kan er bijna niet mis gaan.

Kokoskoekjes

Kokoskoekjes

Voor deze koekjes heb je dus alleen eiwit nodig. En het eigeel? Daar kun je dit allemaal mee doen. Verder heb je enkel kokos, citroen, suiker en chocola nodig om deze heerlijke koekjes te bakken.

Meringue botercrème

botercreme

Dit is dé vulling die we altijd in onze taarten gebruiken. Voeg nog wat roomboter, suiker en vanille extract toe en je maakt de lekkerste taarten.

Pavlova

Pavlova krans

Het ultieme feestelijke dessert is toch wel pavlova. Deze pavlova krans is ideaal om te serveren na een feestelijk (kerst) diner. Of probeer eens onze tiramisu pavlovataart? Ook heerlijk!

Baked Alaska

Baked alaska

Baked Alaska is het ultieme dessert als je indruk wilt maken. Het is super makkelijk om te maken en het ziet er heel spectaculair uit. Een Baked Alaska wordt ook wel Bombe Alaska of Omelette Siberienne genoemd. Die naam komt omdat het dessert lijkt op een enorme berg sneeuw.

Italiaanse meringue

Italiaanse meringue

Dit recept voor Italiaanse meringue is het ideale basisrecept om te gebruiken voor lekkere taarten en desserts, zoals deze citroen cheesecake met meringue of dit overheerlijke warme fruit met meringue. Smullen maar!

Citroen meringue cheesecake

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in