baked alaska

Baked Alaska

Baked Alaska is het ultieme dessert als je indruk wilt maken. Het is super makkelijk om te maken en het ziet er heel spectaculair uit. Een Baked Alaska wordt ook wel Bombe Alaska of Omelette Siberienne genoemd. Die naam komt omdat het dessert lijkt op een enorme berg sneeuw. Baked Alaska is niets meer dan cake, ijs en eiwitschuim. Je kan de cake en het ijs ook zelf maken, maar je kant het ook gewoon kant en klaar kopen. Ik heb deze keer gekozen voor koffie ijs en chocolade ijs. Dat zijn 2 ijssmaken waar ik zelf dol op ben, maar je kan ieder ijs kiezen wat je maar lekker vindt. Je kan ook kleine één persoons versies maken, maar 1 hele grote staat natuurlijk nog feestelijker.

Baked alaska
baked alaska

Ingrediënten voor 10 personen
1 ltr chocolade ijs
0,5 ltr tiramisu ijs
1 roomboter chocoladecake van 500 gr
75 gr eiwit
120 gr suiker

Materialen
Een kom van 20 cm
Een brander

Zo maak je het
Bekleed de kom met huishoudfolie. Haal het ijs van te voren uit de vriezer.

Snij de cake in de lengte in dunne plakken van ongeveer een 0,5 dik en bekleed de kom met de plakken. Druk de cake stevig aan en zorg dat er geen gaten in zitten.

Verdeel het ijs over de cake, ik heb het chocolade ijs eerst in de vorm gedaan en daar boven op het tiramisu ijs.

Druk dit even goed aan. Sluit het ijs af met plakjes cake. Zodat de ijstaart helemaal bedekt is met cake.

Sluit de vorm af met wat huishoudfolie en zet de vorm terug in de vriezer. Deze eerste stappen kan je dus ook makkelijk voorbereiden.

Voor het serveren, haal je de vorm ui de vriezer en keer je deze om op een bord.

Klop het eiwit tot stevige pieken en voeg dan beetje bij beetje de suiker toe. Klopt net zo lang totdat alle suiker opgelost is.

Verdeel het eiwit mengsel over de cake bol.

Brand het eiwitschuim, goudbruin met een crème  (f brander.

Serveer de Baked Alaska meteen.

baked alaska
ijstaart

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in