Menu
Meringue-kerstboompjes-1-1.jpg

Meringue kerstbooompjes

Dit zijn niet zomaar meringues, maar meringue kerstboompjes. Een lekker zoet hapje voor tijdens de kerstdagen. Ik ben dol op meringues, maar ik eet ze niet heel vaak. Maar dat is puur uit zelfbescherming, haha. Deze meringue kerstboompjes zijn superlekker voor bij de koffie of als tussendoortje. Maar je kunt ze natuurlijk ook heel goed verwerken in het kerstdessert. Steek de lollie in een bolletje ijs en het ziet er meteen spectaculair uit. Of maak er een lintje aan vast en hang de meringue kerstboompjes in de kerstboom. Leuk toch? Je kan er alle kanten mee op. Het is bijvoorbeeld ook een leuk idee om er een paar mooi te verpakken in een doosje of zakje en ze dan als cadeautje te geven tijdens de feestdagen. Mij maak je in ieder geval blij met dat soort cadeautjes.

Heel veel mensen vinden of denken dat het moeilijk is om meringues te maken. Eigenlijk valt dat wel mee. Het belangrijkste is dat het eiwit goed stijf is. En verder hoef je niet zoveel te doen. En deze kerstboompjes zijn helemaal easy, want je hoeft geen mooie toeven te maken. Foolproof dus! Ik denk dat het ook leuk is om dit samen met de kids te maken. Ze vinden het vast leuk om de meringue kerstboompjes te versieren met sprinkles. Om ze daarna lekker op te eten natuurlijk.

Meringue kerstboompjes

Ingrediënten voor 6 st. 
60 gr eiwit
Snuf zout
Citroensap
120 gr suiker
Sprinkles

Materialen
Lolliestokjes
Spuitzak

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius (hetelucht).

Klop in een vetvrije kom het eiwit stijf. Voeg daar een snufje zout en drup citroensap aan toe.

Zodra het eiwit stijf wordt voeg je beetje bij beetje de suiker toe. Klop het eiwit tot stijve pieken. Doe het eiwit in een spuitzak.

Meringue kerstboompjes

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de lolliestokjes op de bakplaat. Maak met de spuitzak met een zigzaggende beweging kerstboompjes. Versier de meringue kerstboompjes met de sprinkles.

Bak de kerstboompjes in 60 minuten gaar op 100 graden Celsius. Zet vervolgens de ovendeur op een kier en laat de meringue kerstboompjes nog 15 minuten drogen.

Laat de kerstboompjes afkoelen op de bakplaat. Je kunt ze bewaren in een kartonnen taartdoos.

Meringue kerstboompjesMeringue kerstboompjes

be merry

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan