meringue schuimpjes

Meringue hartjes

Zijn deze meringue hartjes niet leuk voor Valentijnsdag?  Mierzoet, maar dat zijn deze knapperige schuimpjes ook. Wist je dat je 3 methodes hebt om zelf meringue te maken? De Italiaanse methode (dat is met suikersiroop), de Zwitserse methode (met twee keer zoveel suiker) en de Franse methode (koude methode). Dit recept is met deze laatste methode gemaakt, want dit is gewoon het makkelijkste en snelste meringue recept. Je hebt enkel eiwit, suiker en een portie geduld en liefde nodig. Moet lukken toch?

ingredient ei
meringue recept
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 12 st.

  • 90 gr eiwit ((2 eieren maat L))
  • 90 gr fijne kristalsuiker
  • 90 gr poedersuiker
  • Klein drupje roze kleurstof
  • 2 el sprinkles
  • Snuf zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Begin met het vetvrij maken van je kom en mixer. Dit doe je het beste met een beetje citroensap.

  2. Scheid de eieren en zorg ervoor dat er echt geen drupje eigeel bij het eiwit zit. Klop de eiwitten op een hoge stand half stijf. Voeg dan lepel voor lepel de fijne kristalsuiker en de poedersuiker toe. Blijf net zo lang mixen totdat je een mooi glanzend dik schuim hebt. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden. Dit duurt ongeveer 5 tot 8 minuten.

  3. Verwarm de oven voor op 100 graden (boven- en onderwarmte).

  4. Doe een drupje kleurstof bij het eiwit en meng het met een spatel door elkaar. Vul een spuitzak (met een spuitmondje met kartelrandje bijv. 1M) met het schuim. Spuit nu 2 halve hartjes tegen elkaar aan. Je kan ook gewoon toefjes spuiten natuurlijk.

  5. Strooi wat sprinkles over de merengue. Laat de schuimpjes ongeveer 2 uur drogen in de voorverwarmde oven.  Zet daarna de deur op een kier en laat de schuimpjes afkoelen. Je kan ze het beste in een koektrommel bewaren.

meringue schuimpjes
makkelijk en snel recept meringue

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (17 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.