Menu
meringue-recept-5225.jpg

Meringue hartjes

Zijn deze meringue hartjes niet leuk voor Valentijnsdag?  Mierzoet, maar dat zijn deze knapperige schuimpjes ook. Wist je dat je 3 methodes hebt om zelf meringue te maken? De Italiaanse methode (dat is met suikersiroop), de Zwitserse methode (met twee keer zoveel suiker) en de Franse methode (koude methode). Dit recept is met deze laatste methode gemaakt, want dit is gewoon het makkelijkste en snelste meringue recept. Je hebt enkel eiwit, suiker en een portie geduld en liefde nodig. Moet lukken toch?

12 st.

Ingrediënten voor 12 st.

 • 90 gr eiwit ((2 eieren maat L))
 • 90 gr fijne kristalsuiker
 • 90 gr poedersuiker
 • Klein drupje roze kleurstof
 • 2 el sprinkles
 • Snuf zout

Zo maak je het

 1. Begin met het vetvrij maken van je kom en mixer. Dit doe je het beste met een beetje citroensap.

 2. Scheid de eieren en zorg ervoor dat er echt geen drupje eigeel bij het eiwit zit. Klop de eiwitten op een hoge stand half stijf. Voeg dan lepel voor lepel de fijne kristalsuiker en de poedersuiker toe. Blijf net zo lang mixen totdat je een mooi glanzend dik schuim hebt. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden. Dit duurt ongeveer 5 tot 8 minuten.

 3. Verwarm de oven voor op 100 graden (boven- en onderwarmte).

 4. Doe een drupje kleurstof bij het eiwit en meng het met een spatel door elkaar. Vul een spuitzak (met een spuitmondje met kartelrandje bijv. 1M) met het schuim. Spuit nu 2 halve hartjes tegen elkaar aan. Je kan ook gewoon toefjes spuiten natuurlijk.

 5. Strooi wat sprinkles over de merengue. Laat de schuimpjes ongeveer 2 uur drogen in de voorverwarmde oven.  Zet daarna de deur op een kier en laat de schuimpjes afkoelen. Je kan ze het beste in een koektrommel bewaren.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan