Financiers uit Home Made

Financiers uit Home Made

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets voor het Home Made project heb geschreven. Home Made blijft nog steeds mijn favoriete kookboek. Of eigenlijk boeken, ik heb ze alle 3. Tijdens de boekpresentatie van Home Made Zomer bij boekhandel De Vries in Haarlem, serveerde Yvette zomerse drankjes en Financiers! Oké dat drankje, een vlierbloesemsiroop, was al lekker, maar die financiers waren echt niet te weerstaan.

In het recept wordt Beurre Noisette gebruikt, dit is gebrande boter en dit geeft een heerlijke karamel achting smaak aan de bekende Franse Cakejes. Het was dan ook niet zo’n wonder dat ik de dag erna meteen de keuken in dook om deze heerlijkheden na te maken.

Ingrediënten voor 16 stuks
150 gr boter
50 gr bloem
150 gr poedersuiker
60 gr amandelmeel
3 eiwitten
Snuf zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smelt de boter in een steelpan tot “beurré noisette”. Het houdt eigenlijk in dat de wei verbrandt. Dit kan je zien aan de korreltjes die op de bodem van de pan vast blijven zitten. Doe dit op middel zacht vuur en laat de boter ongeveer 15 minuten smelten. Het vet van het boter krijgt een mooie karamelachtige kleur.

Draai het vuur vervolgens uit.

Meng in een aparte kom het amandelmeel, de bloem en de poedersuiker en een snuf zout.

Giet de gesmolten boter bij de massa, je zal zien dat de verbrande korreltjes in het pannetje blijven zitten.

Voeg de eiwitten toe en meng alles goed door elkaar.

Giet het beslag in ingevette vormpjes, of gebruik net als ik, mini cupcake papiertjes.

Bak de financiers in ongeveer 12 minuten af, totdat ze goudbruin zijn.

Probeer ze nu maar eens te weerstaan.

Bron: Home Made Zomer


Tags

Koekjes recepten Franse recepten Bakrecepten

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in