
Zelf macarons maken
Nu ik eenmaal een goed recept heb voor macarons, vind ik het extra leuk om met de vulling te variëren. Zelf macarons maken is niet moeilijk, maar je moet wel even weten waar je op moet letten. Deze keer vul ik ze met salted caramel en dat is net zo lekker als dat het klinkt. Ik heb nu dulce de leche gemaakt met een snuf zout erdoor. Dat is perfect voor een macaron vulling omdat het wat dikker is. De combinatie van zout en zoet is echt heel lekker. Wist je ook dat in bijna ieder zoet recept wel zout is verwerkt? Dit komt omdat door de toevoeging van zout, het zoete nog meer naar boven komt. Snap je het nog? Dat is bij deze salted caramel macarons ook zo, door het zout, krijgt het zoete een sterkere smaak. Misschien moeilijk uit te leggen en moet je het maar gewoon proberen.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 24 st.
- 150 gr amandelmeel
- 150 gr poedersuiker
- 150 gr suiker
- 50 gr water
- 60 + 60 gr eiwit ((ongeveer 4 st.))
- 1 blikje gecondenseerde melk
- Snuf zeezout (grof)
Zo maak je het
Leg het blikje gecondenseerde melk in een pan water en laat dit gedurende 3 uur zachtjes koken. Zorg dat het blikje continu onder water staat. Anders kan het open knappen en dat wil je niet. Laat het na het koken vervolgens goed afkoelen. Neem de helft van het blikje en voeg een snuf zout toe. Doe niet teveel zout, maar proef tussendoor. Ik denk dat ik een 1/4 tl heb gebruikt. Doe het in een spuitzak en leg apart.
Verwarm de oven alvast voor op 150 graden (boven- en onderwarmte).
Meng het amandelmeel met de poedersuiker. Voeg 60 gr eiwit toe en meng er een stevig beslag van. Als je de macarons wilt kleuren, is dit het moment om kleurstof toe te voegen (ik heb dit niet gedaan).
Zet een pannetje op het vuur met de suiker en het water en kook er een suikerstroop van. De stroop is klaar als deze een temperatuur van 120 graden heeft bereikt. Hij is doorzichtig en vloeibaar. Klop in de tussentijd de overige 60 gr eiwit tot stevige pieken. Giet al mixend de suikerstroop bij de eiwitten. Pas op dit is erg heet. Blijf mixen totdat de massa afgekoeld is.
Voeg 1/3 van het geklopte eiwit bij het amandelmengsel. Spatel het voorzichtig door elkaar. Spatel vervolgens de rest van het eiwit voorzichtig door het mengsel.
Doe het mengsel in een spuitzak en spuit rondjes op de macaronmat. Als je geen mat hebt, kun je een vel bakpapier gebruiken. Je kan er van te voren rondjes op tekenen, zodat de macarons precies even groot zijn. Indien er puntjes ontstaan kan je deze met een natte vinger een beetje indrukken, maar eigenlijk hoort het vanzelf een beetje uit te lopen.
Laat de macarons ongeveer 30 minuten tot een uur rusten. Als het beslag droog aan voelt aan de buitenkant, zijn de macarons klaar om de oven in te gaan. Bak de macarons in ongeveer 15 – 18 minuten af en laat ze vervolgens afkoelen.
Spuit een mooie toef van de salted caramel vulling op een helft van een macaron. Draai de andere helft erop. Bewaar ze in de koelkast.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan