Salted Caramel Macarons

Salted caramel macarons vind ik echt onweerstaanbaar lekker. Ik heb geprobeerd het recept van Poptasi te ontfrutselen maar dat is mij helaas niet gelukt. Ik heb nu dulce de leche gemaakt met een snuf zout erdoor. En ik moet zeggen het komt aardig in de buurt van wat ik bij Poptasi en Laduree proefde. Die combinatie van zout en zoet is echt heel lekker.

Wist je ook dat in bijna ieder zoet recept wel zout is verwerkt? Dit komt omdat door de toevoeging van zout, het zoete nog meer naar boven komt. Snap je het nog? Dat is bij deze salted caramel macarons ook zo, door het zout, krijgt het zoete een sterkere smaak. Misschien moeilijk uit te leggen en moet je het maar gewoon proberen.

Ingredënten voor 24 stuks
1 x basisrecept voor macarons
1 blikje gecondenseerde melk
Snuf zeezout (ongeveer een 1/4 tl)

Zo maak je het
Maak de macarons volgens het recept.

Leg het blikje gecondenseerde melk in een pan water en laat het gedurende 2 1/2 uur zachtjes koken.

Zorg dat het blikje continu onder water staat. Anders kan het open knappen en dat wil je niet.

Laat het na het koken vervolgens goed afkoelen.

Neem de helft van het blikje en voeg een snuf zout toe. Doe niet teveel zout, maar proef tussendoor. Ik denk dat ik een 1/4 tl heb gebruikt.

Doe de dulce de leche in een spuitzak en vul de macarons er mee.

Laat de macarons een nachtje in de koelkast voor het beste resultaat. Ik ben alleen bang dat je dat niet gaat redden.

Salted caramel makarons

Gevulde dadels met geitenkaas en Parmaham
My life in Pictures Februari
Bewaar
5 Comments

Plaats een reactie