Indonesische Sajoer boontjes

Indonesische Sajoer boontjes

Sajoer is een nat groentegerecht uit Indonesië, dat weet ik ook pas sinds kort. Ik dacht dat sajoer, pittige boontjes betekende maar dat is niet zo. Wel kan je sajoer boontjes maken van gewokte sperziebonen. Het is een lekker bijgerecht voor bij de Rendang die ik al eerder plaatste. De saus is inderdaad vrij nat, maar met wat rijst er bij is dit super lekker en gezond.

Sajoer boontjes worden ook wel sambal goreng boontjes genoemd, omdat de saus pittig is. Zelf ben ik niet zo’n held als het om pittig eten gaat, dus heb ik slechts 2 tl sambal toegevoegd aan dit Indonesische groente gerecht. Maar durf je het aan, voeg dan gerust wat meer toe.

Indonesische Sajoer boontjes
Indonesische Sajoer boontjes

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr sperziebonen
1 ui
1 teen knoflook
2 tl ketjap
1 tl gemberpoeder
2 tl sambal
1 tl korianderzaad
200 ml kippenbouillon
200 ml kokosmelk
Zeezout

Zo maak je het
Verwijder de uiteindes van de boontjes en was ze. Je kan ook boontjes uit de diepvries gebruiken.

Maak in een keukenmachine een gladde pasta van de ui, knoflook, ketjap , sambal en de specerijen.

Verhit de pasta in een wokpan. Voeg de bonen toe en bak deze mee.

Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en stoof de sajoer boontjes in ongeveer 8 – 10 minuten gaar.

Voeg naar smaak nog wat zout toe.

Lekker bij Indonesische Rendang en rijst.

Indonesische Sajoer boontjes

Tags

Indonesische recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Bijgerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (9 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in