Indiase Kikkererwten Curry

Kikkererwten zijn super gezond en ook heel veelzijdig in gebruik. Ik maakte er een Indiase kikkererwten curry van en dat deed ik niet zomer.

Deze week staat geheel in het teken van Fairtrade producten. Dit zijn producten uit ontwikkelingslanden waar een eerlijke prijs voor betaald is. Op Fairminds is deze week een wedstrijd gaande waarin je je favoriete rijstgerecht met Fairtrade producten kunt uploaden. En hoewel ik buiten de leeftijdscategorie val, ik voel me oud, werd ik toch geïnspireerd om een lekkere Indiase kikkererwten curry te maken.

Ingredienten voor 4 personen
300 gr Basmati & Rode rijst
400 gr kikkererwten
1 gele paprika
2 uien
1 blik tomatenblokjes
2 tenen knoflook
1 cm verse gember
1/2 tl komijn
1 tl korianderzaad
1 tl kurkuma
1/2 tl kaneel
1/2 tl mosterdzaad
1 kardemom
200 ml room
Peper en Zout
Olijfolie

Bereidingswijze
Kook de rijst in 25 minuten gaar in water met zout.

Maak een currypasta van de knoflook, de gember, de specerijen en iets olijfolie. De currypasta maak je met een vijzel, vijzel alle specerijen tot een dikke pasta.

Snij de uien in blokjes en fruit deze aan in wat olijfolie.

Snij de paprika in blokjes en bak deze mee.

Voeg de currypasta bij de uien en verhit deze goed. Door verhitting komen de smaken goed vrij.

Voeg de tomatenblokjes en de uitgelekte kikkererwten toe.

Voeg de room toe en laat de curry ongeveer een kwartier pruttelen op een laag vuur.

Breng de kikkererwten curry op smaak met peper en zout en serveer met de rijst.

 

Review Food & the city
Couscous Salade Niçoise
Bewaar
11 Comments
 • Saskia

  15 februari 2016 at 11:46 Beantwoorden

  Ziet er heerlijk uit! Ik wil dit gerecht graag maken maar zie staan: 1 kardemom… Bedoel je dan echt 1 kardemom of een theelepel? ( sorry ben niet een kei in koken..) Alvast reuze bedankt voor je reactie!

 • Margot

  10 november 2015 at 22:16 Beantwoorden

  Ga je uit van 400 g gekookte kikkererwten? Ik week en kook ze graag zelf, weet je hoeveel ik dan nodig heb? Hoor het graag!

 • evelien

  14 augustus 2015 at 22:08 Beantwoorden

  Het was heerlijk, heb alleen nog wel chiliflakes toegevoegd anders was hij niet pittig genoeg. Het smaakte echt alsof het uit India kwam!

 • Jennifer

  15 juli 2014 at 18:34 Beantwoorden

  Heb je hier perse een vijzel voor nodig?\r\nKan dit ook op een andere manier?

 • Pitahaya

  6 januari 2014 at 11:18 Beantwoorden

  Ik ga dit recept vanavond proberen te maken. Ik laat dan hier nog weten wat ik er van vond. Alleen vraag ik mij af: Bedoel je met room gewoon kookroom?? \r\n\r\nIk hoor het graag.\r\n\r\nGroeten Pita

  • Pauline

   6 januari 2014 at 21:26 Beantwoorden

   Ja kookroom, maar je kunt ook slagroom of kokosmelk gebruiken.

 • Nadia

  11 februari 2013 at 15:15 Beantwoorden

  Wat ziet dit er lekker uit! Ik heb laatst allerlei ingrediënten ingeslagen bij Remon Afro Asian Market in Rotterdam, benieuwd wat ik ervan ga bakken!

 • Joke

  26 oktober 2012 at 12:35 Beantwoorden

  Toen ik in de titel las kikkererwten dacht ik getsie maar nu ik het recept en de foto ervan gelezen en gezien heb denk ik daar toch heel anders over. Nu nog eens kijken of ze hier in huis er ook zo over denken 😉 en dan ga ik het eens maken!\r\nIk heb op mijn blog ook weer een lekker receptje gezet vandaag, hartige croissantjes. Wel een stuk eenvoudiger dan die van jou maar oh wat was het lekker.\r\n\r\nGroetjes, Joke

  • Pauline

   26 oktober 2012 at 20:39 Beantwoorden

   Gewoon maken, ik weet zeker dat ze het lekker vinden 😉

 • Caroline Brouwer

  26 oktober 2012 at 09:54 Beantwoorden

  Leeftijdsdiscriminatie noemen ze zoiets! Boycotten!

Plaats een reactie