Kikkererwten curry

Kikkererwten curry

Op zoek naar een gezond maaltje voor doordeweeks? Dan is deze kikkererwten curry een aanrader! Kikkererwten zijn echt super gezond en ook veelzijdig in gebruik. Zo zijn ze lekker in een salade, kun je van het meel pannenkoeken maken en gaan ze goed als vervanger voor vlees in een curry. Laten we nou met dat laatste aan de slag zijn gegaan: een vegetarische curry met kikkererwten en lekker veel groenten!

Curry met kikkererwten

In de vegetarische kikkererwten curry zitten dus lekker veel veggies. De currypasta maken we in dit recept zelf, maar met een vijzel of een keukenmachine is dat echt een fluitje van een cent. Een lekker simpel en gezond maaltje die iedereen altijd wel kan waarderen. Wil je de curry van kikkererwten liever vegan maken? Vervang dan de kookroom door een kokosmelk. Eet smakelijk!

Kikkererwten curry
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr kikkererwten
  • 1 gele paprika
  • 2 wortels
  • 2 uien
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 200 ml kookroom (of kokosmelk)
  • 1 handje verse koriander
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Ingrediënten voor de currypasta

  • 2 tenen knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl chilivlokken
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl kardemom
  • 1/2 tl mosterdzaad
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Maak een currypasta van de knoflooktenen, de gember, de specerijen en iets olijfolie. De currypasta maak je met een vijzel of een keukenmachine. Vijzel of maal alle specerijen tot een dikke pasta.

  2. Snijd de uien in blokjes en fruit deze aan in wat olijfolie.

  3. Voeg de currypasta bij de uien en verhit deze goed. Door verhitting komen de smaken goed vrij.

  4. Snijd de paprika in blokjes en de wortels in plakjes en bak deze vervolgens mee.

  5. Voeg de tomatenblokjes en de uitgelekte kikkererwten toe.

  6. Laat de curry ongeveer een kwartier pruttelen op een laag vuur.

  7. Voeg de room toe en laat de curry nog ongeveer vijf minuten pruttelen.

  8. Breng de kikkererwten curry op smaak met peper en zout en serveer met verse koriander en eventueel wat partjes citroen. Lekker met rijst of naanbrood.

Kikkererwten curry

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.