
Kikkererwten curry
Op zoek naar een gezond maaltje voor doordeweeks? Dan is deze kikkererwten curry een aanrader! Kikkererwten zijn echt super gezond en ook veelzijdig in gebruik. Zo zijn ze lekker in een salade, kun je van het meel pannenkoeken maken en gaan ze goed als vervanger voor vlees in een curry. Laten we nou met dat laatste aan de slag zijn gegaan: een vegetarische curry met kikkererwten en lekker veel groenten!
Curry met kikkererwten
In de vegetarische kikkererwten curry zitten dus lekker veel veggies. De currypasta maken we in dit recept zelf, maar met een vijzel of een keukenmachine is dat echt een fluitje van een cent. Een lekker simpel en gezond maaltje die iedereen altijd wel kan waarderen. Wil je de curry van kikkererwten liever vegan maken? Vervang dan de kookroom door een kokosmelk. Eet smakelijk!


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr kikkererwten
- 1 gele paprika
- 2 wortels
- 2 uien
- 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
- 200 ml kookroom (of kokosmelk)
- 1 handje verse koriander
- Peper en zout
- Olijfolie
Ingrediënten voor de currypasta
- 2 tenen knoflook
- 1 cm verse gember
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl kurkuma
- 1 tl chilivlokken
- 1/2 tl komijn
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl kardemom
- 1/2 tl mosterdzaad
Zo maak je het
Maak een currypasta van de knoflooktenen, de gember, de specerijen en iets olijfolie. De currypasta maak je met een vijzel of een keukenmachine. Vijzel of maal alle specerijen tot een dikke pasta.
Snijd de uien in blokjes en fruit deze aan in wat olijfolie.
Voeg de currypasta bij de uien en verhit deze goed. Door verhitting komen de smaken goed vrij.
Snijd de paprika in blokjes en de wortels in plakjes en bak deze vervolgens mee.
Voeg de tomatenblokjes en de uitgelekte kikkererwten toe.
Laat de curry ongeveer een kwartier pruttelen op een laag vuur.
Voeg de room toe en laat de curry nog ongeveer vijf minuten pruttelen.
Breng de kikkererwten curry op smaak met peper en zout en serveer met verse koriander en eventueel wat partjes citroen. Lekker met rijst of naanbrood.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan