Vegetarische gnocchi met pompoensaus
Als het buiten koud is, krijgen we zin in warme, romige maaltjes. Deze vegetarische gnocchi met pompoensaus is echt zo’n lekker gerecht waar je blij van wordt. Lekker zacht van smaak, vol geroosterde pompoen en afgemaakt met een handje pecannoten voor de crunch.
Wat deze vegetarische gnocchi zo fijn maakt? Je maakt het grotendeels in de oven en het ziet er meteen feestelijk uit. Perfect voor een doordeweekse avond waar je nét wat meer wil uitpakken, maar ook ideaal als je eters krijgt.
“Deze gnocchi is echt zo'n knusse zondagavond-maaltijd. Lekker op de bank, kom op schoot en genieten maar.”
Ingrediënten voor 4 personen
- 700 gr gnocchi
- 500 gr pompoen (bijv. flespompoen)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 40 gr rucola
- 1 klein blikje tomatenpuree (70 gr)
- 150 ml bouillon
- Scheutje kookroom
- 30 gr Parmezaan
- 40 gr pecannoten
- Chilipeper en zout
- Olijfolie
Materiaal
- staafmixer of keukenmachine
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je de vegetarische gnocchi
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Halveer de pompoen (schillen mag, maar hoeft niet). Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 x 2 cm. Besprenkel met een klein beetje olijfolie. Rooster de pompoen in 30 minuten in de oven gaar.
Pureer de pompoen samen met de bouillon glad met een staafmixer of in een keukenmachine. Is de saus te dik, voeg dan een extra scheutje bouillon toe.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een beetje olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit mee. Voeg de pompoenpuree en een scheutje room toe en roer om. Breng de saus op smaak met chilipeper en zout.
Kook de gnocchi gaar zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af in een vergiet. Voeg de gnocchi bij de saus en schep om.
Garneer de vegetarische gnocchi met verse rucola, gehakte pecannoten en lekker veel Parmezaanse kaas.
Variatietips
- Voeg aan de pompoensaus ook eens geroosterde zoete aardappel of gekookte wortel toe
- Voeg salie toe als topping
- Voeg geitenkaas toe voor een frisse, romige twist
- Liever wat pittiger? Strooi er wat extra chilivlokken overheen
Bewaartip
Deze vegetarische gnocchi met pompoensaus kun je prima bewaren. Laat afkoelen en zet in een afgesloten bakje in de koelkast. Zo blijft het 2 dagen goed. Opwarmen kan in de magnetron of in een pannetje met een scheutje water of room, zodat de saus weer lekker romig wordt.
Veelgestelde vragen over vegetarische gnocchi
-
Kan ik kant-en-klare blokjes pompoen gebruiken?
Ja hoor, dat scheelt tijd! Kies voor pompoenblokjes uit de koeling of diepvries, dep goed droog en rooster ze alsnog voor extra smaak.
-
Welke gnocchi moet ik gebruiken?
Je vindt gnocchi gewoon in de supermarkt, in het pastaschap of de koeling. Zowel koelverse als gnocchi uit een pakje werken goed. Let wel even op de kooktijd op de verpakking!
-
Kan dit gerecht ook vegan?
Zeker! Laat de Parmezaanse kaas weg of vervang ‘m door edelgistvlokken of vegan kaas en gebruik plantaardige room.
-
Moet ik de pompoen schillen?
Dat hoeft niet als je bijvoorbeeld een Hokkaido-pompoen of flespompoen gebruikt. Die schil wordt zacht in de oven en kun je gewoon mee pureren.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
