Recepten met paprika

Paprika’s zijn niet alleen kleurrijk, maar ook super veelzijdig in de keuken. Ze komen in verschillende kleuren en smaken, van de zoete rode tot de iets bittere groene. In heel wat gerechten spelen ze de hoofdrol, en dat is niet voor niets. Of je nu een frisse salade maakt, een stevige stoof of een romige soep, paprika’s voegen altijd een extra beetje smaak en kleur toe. Op deze pagina vertellen we je meer over verschillende soorten paprika’s, hoe je ze bewaart en welke recepten met paprika wij graag maken.

Onze favoriet
Plaattaart met gehakt Favoriet

Plaattaart met gehakt

Lees meer over Plaattaart met gehakt
Chopped salad Favoriet

Chopped salad

Lees meer over Chopped salad
Onze favoriet
Spaanse salade Favoriet

Spaanse salade

Lees meer over Spaanse salade
Onze favoriet
chicken tonight Favoriet

Chicken Tonight

Lees meer over Chicken Tonight
Quesadilla's met gehakt Favoriet

Quesadilla’s met gehakt

Lees meer over Quesadilla’s met gehakt
Witte bonenschotel Favoriet

Witte bonenschotel

Lees meer over Witte bonenschotel
Pasta met chorizo Favoriet

Pasta met chorizo

Lees meer over Pasta met chorizo

Paprika snijden (video)

ingrediënten paprika's met parelcouscous
Kooktip!
Lees meer over Paprika snijden (video)
Onze favoriet
Italiaanse ovenschotel Favoriet

Italiaanse ovenschotel met pasta

Lees meer over Italiaanse ovenschotel met pasta
Beef stroganoff Favoriet

Beef Stroganoff

Lees meer over Beef Stroganoff
picanha Favoriet

Picanha uit de oven met paprika-salsa

Lees meer over Picanha uit de oven met paprika-salsa
Onze favoriet
Airfryer traybake - airfryer accessoires Favoriet

Tex Mex traybake uit de Airfryer

Lees meer over Tex Mex traybake uit de Airfryer
platbrood pizza Favoriet

Platbrood pizza met groente

Lees meer over Platbrood pizza met groente
Geitenkaas pasta Favoriet

Geitenkaas pasta met spinazie

Lees meer over Geitenkaas pasta met spinazie
Stir fry noodles Favoriet

Stir fry noodles met biefstukreepjes

Lees meer over Stir fry noodles met biefstukreepjes
Vleesspiesjes met chorizo Favoriet

Vleesspiesjes met chorizo

Lees meer over Vleesspiesjes met chorizo
Panang curry Favoriet

Panang curry met wortel en paprika

Lees meer over Panang curry met wortel en paprika

Welke soorten paprika’s zijn er?

Paprika’s komen in allerlei kleuren, en dat heeft alles te maken met de rijping. Groene paprika’s worden als eerste geoogst en zijn nog onrijp. Daarom hebben ze een wat bittere smaak. Laat je een groene paprika hangen, dan verkleurt hij langzaam naar geel, oranje en uiteindelijk rood. Rode paprika’s zijn de zoetste van het stel, gevolgd door de gele en oranje varianten. Groene paprika’s daarentegen zijn iets bitterder, maar juist daardoor ideaal in bijvoorbeeld stoofpotjes. Leuk weetje: omdat rode paprika’s het langst rijpen, bevatten ze ook de meeste vitamines (zoals vitamine C). Dus hoe roder de paprika, hoe zoeter én gezonder hij is!​

Een ander soort paprika is de puntpaprika, die vaak nog zoeter en knapperiger is dan de gewone. Puntpaprika’s doen het heel goed in zoete paprika recepten, zoals onze gevulde puntpaprika, waar ze gevuld worden met een heerlijke mix van groenten, vlees of vis.

Hoe bewaar je paprika’s?

Paprika’s blijven het langst vers in de groentelade van je koelkast. Heb je er eentje aangesneden? Bewaar de overgebleven paprika dan in een afgesloten bakje, het liefst met wat keukenpapier om het vocht te absorberen. Zo blijven ze zeker een paar dagen goed. Puntpaprika’s zijn wat zachter en bederven iets sneller, dus die kun je het beste zo snel mogelijk gebruiken, bijvoorbeeld in een frisse Spaanse salade.

Recepten met paprika: wat past er goed bij?

Wil je aan de slag met recepten met paprika? Op deze pagina vind je eindeloos veel inspiratie. Paprika’s zijn echte teamspelers in de keuken en combineren perfect met andere groenten zoals courgette, aubergine, en tomaat. Een van onze favoriete recepten met courgette en paprika is deze voor groenten uit de oven.

Of maak een stoofpotje met zowel courgette als paprika, zoals in de heerlijke paprikastoof met gekookte eitjes. Ook bij burrata, die goddelijke zachte Italiaanse kaas, doen geroosterde paprika’s het erg goed. Probeer bijvoorbeeld eens geroosterde paprika’s met burrata, een eenvoudig maar smaakvol gerecht.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in