fbpx
Menu

Kikkererwten pannenkoek met linzen en gehakt

Snel en lekker dat is dit recept. Het recept bestaat eigenlijk uit twee delen. Het bakken van de kikkererwten pannenkoeken is een deel en dat van het maken van de vulling. Klinkt als veel werk, is het niet. Want de vulling heb je echt in een handomdraai gemaakt, je hoeft er niet eens iets voor te snijden. Wanneer je echt geen tijd hebt kun je natuurlijk ook een tortilla kopen. Maar ja er moet wel iets te koken overblijven denk ik dan! En zo veel werk is het nou ook weer niet om een kikkererwten pannenkoek te bakken.

Kikkererwten pannekoeken

Om het beslag te maken zeef je het kikkererwtenmeel (wat je gewoon zo bij de supermarkt koopt). Je overgiet het met melk mengt alles door elkaar en laat 15 minuten staan. Ondertussen kun je mooi de vulling maken. De kikkererwten pannenkoeken hebben een lekkere hartige smaak en natuurlijk iets weg van kikkererwten. Maar zoals wel vaker met meel gemaakt van een ingrediënt, smaakt het niet heel sterk naar kikkererwten, maar net genoeg om de pannenkoek specialer te maken dan een gewone pannenkoek. De frisse kruiden en yoghurt maken de kikkererwten pannenkoek helemaal af. 

Maak de pannenkoekjes niet te groot, dan laten ze zich lastig omkeren. Dit recept is voor ongeveer 8 pannenkoekjes van ongeveer 15 centimeter doorsnede.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr kikkererwtenmeel
  • 350 ml melk
  • 310 gr linzen (blik)
  • 300 gr rundergehakt
  • 20 gr boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout

Topping

  • 4 el Griekse yoghurt
  • 4 bosui
  • 6 takjes koriander (verse)
  • 6 takjes munt (verse)

Zo maak je het

  1. Zeef het meel boven een kom. Meng met 1 tl zout en peper. Overgiet met de melk en laat 10 minuten staan. 

  2. Snijd de ui en knoflook fijn. Doe olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook goudbruin. Voeg het gehakt toe en bak tot dat het gehakt bruin is, voeg de linzen toe en roer door totdat de linzen warm zijn.

  3. Doe boter en olijfolie in een koekenpan. Giet 2-2,5 opscheplepels beslag in de pan. Laat uitlopen tot een pannekoekje van ongeveer 15cm doorsnede en bak de aan beide kanten in 3 minuten goudbruin.

  4. Hak de kruiden grof en de bosuitjes in dunne ringetjes. Leg per persoon 2 pannenkoekjes op een bord. Verdeel over elke pannenkoek wat van het gehaktmengsel, een flinke eetlepel Griekse yoghurt. De gehakte verse kruiden en wat ringetjes bosui. 

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

10 reacties

  • Ellen de Boer
    8 februari 2019 om 21:12

    Bij ons gingen de pannenkoeken helemaal mis. De verhouding lijkt niet te kloppen. En hoeveel pannenkoeken maak je met deze hoeveelheid? Gelukkig hadden we nog wortelwraps!

    Beantwoorden
  • Marianne
    9 februari 2019 om 11:56

    Hi Ellen, super vervelend dat het niet goed gelukt is. Ik was inderdaad vergeten om ook de hoeveelheid melk te verdubbelen. Je maakt met deze hoeveelheid (receptuur nu aangepast) ongeveer 8 pannekoekjes. Kleintjes van ongeveer 15 centimeter doosnede. Wanneer je ze groter maakt, laten ze zich heel lastig omkeren.

    Beantwoorden
  • Janny Dassen
    8 februari 2019 om 11:18

    Hallo Pauline, als eerste bedankt voor je heerlijke recepten! Ik volg je al jaren en heb al heel wat recepten gemaakt. Nu heb ik een probleem met. de kikkererwten pannenkoek! Daar zie ik alleen het plaatje en kan het recept niet openen terwijl ik daar eigenlijk best belang bij heb. Ik snap het niet, nooit eerder gebeurd!

    Beantwoorden
  • Annika
    8 februari 2019 om 11:25

    Hoi Janny, Ah wat leuk om te horen, dank je wel! Je bekijkt het denk ik via de app? Dan moet je deze even updaten. Dan zou je als het goed is alles weer kunnen zien 😊

    Beantwoorden
  • Sharon
    6 februari 2019 om 18:50

    Klopt de verhouding meel en melk wel? Toen ik het bij elkaar deed werd t 1 dikke bal. Toen voor de zekerheid de melk hoeveelheid verdubbeld.

    Beantwoorden
  • elmapluim@hotmail.com
    8 februari 2019 om 16:22

    Ja vreemd ik ook.. ik doe er ook maar wat meer melk bij🤔

    Beantwoorden
  • Marianne
    9 februari 2019 om 11:59

    Hallo Elma, heel goed dat je je kook/bak-intuïtie hebt gevolgd! Ik was inderdaad vergeten de hoeveelheid melk te verdubbelen (inmiddels staan de juiste verhoudingen in de receptuur). Hoop dat ze toch nog goed gelukt zijn.

    Beantwoorden
  • Marianne
    9 februari 2019 om 12:01

    Hi Sharon, goed gedaan! Van de melk, ik heb inmiddels de receptuur aangepast. Sorry voor het ongemak. Hopelijk waren ze toch nog goed gelukt.

    Beantwoorden
  • Iris
    6 februari 2019 om 09:30

    Lijkt me heerlijk! Is het gerecht voor 2 of 4 personen? Er staat vier, maar aangezien je de helft van het beslag moet gebruiken bak je maar 2 pannekoeken... Ik hoor het graag!

    Beantwoorden
  • Marianne
    9 februari 2019 om 12:02

    Hi Iris, je maakt met deze hoeveelheid 8 kleine pannenkoekjes van ongeveer 15 centimeter. Ik heb de receptuur en werkwijze iets aangepast. Die klopte inderdaad niet helemaal. Je maakt met dit beslag wat kleinere pannenkoekjes omdat ze zich wat lastig laten omdraaien wanneer je grotere exemplaren gebruikt.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen