Menu

Lasagne bolognese met bechamelsaus

Ohh I love lasagne bolognese! En dan vooral met veel kaas en zelfgemaakte bechamelsaus. Kijk ik ben opgegroeid met AVG, elke dag gekookte aardappelen, gekookte groentes en een stukje vlees. Oh en af en toe nasi of bami en macaroni uit een pakje. De lasagne bolognese van Honig kwam later op het menu en stiekem vond ik dat toen al om te smullen. Mijn moeder was alleen niet zo’n held in de keuken en meestal was het meer lasagne soep, maar de smaak was desalniettemin goed.

Nu maak ik mijn lasagne vaak zelf. En dit lijkt heel ingewikkeld maar dat valt echt reuze mee. Het is ook ideaal als je eters krijgt. Je maakt een lekkere grote schaal vol en zet dit van te voren al klaar. Met een lekkere salade en wat stokbrood er bij, heb je zo een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Ingrediënten voor 4 personen
350 gram rundergehakt
500 ml gezeefde tomatensaus
2 grote uien
1 1/2 paprika
1 courgette
200 gram kastanjechampignons
6 plakjes salami
1 bol buffel mozzarella
250 gram lasagnebladen
1 zakje geraspte kaas
25 gram boter
25 gram bloem
300 ml volle melk
2 tenen knoflook
2 tl Provençaalse kruiden
Peper en zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snipper de ui fijn en hak de knoflook in kleine stukjes.

Was de courgette, paprika en de champignons (schoon borstelen) en snij de groente in kleine blokjes van ongeveer een 0,5 bij 0,5 cm.

Fruit de ui en de knoflook aan en voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin.

Voeg de overige groentes toe en bak deze mee.

Voeg de tomatensaus en de kruiden toe en breng de saus op smaak met peper en zout.

Maak een roux voor de bechamelsaus. Doe de boter in de pan en voeg de bloem toe, roer deze gaar totdat deze korrelig geworden is.

bechamelsaus maken

Voeg de melk beetje bij beetje toe, totdat een gladde saus ontstaan is. Voeg een deel van de geraspte kaas bij de saus en laat de saus nog een paar minuten koken tot hij indikt.

Snij de mozzarella in plakken.

Begin nu met het vullen van de ovenschaal: eerst een laagje tomatensaus, dan lasagnebladen, dan bechamelsaus, salami, tomatensaus, bladen, bechamelsaus, tomatensaus, mozzarella, bladen, tomatensaus en eindig met een laagje geraspte kaas.

Bak de lasagne bolognese in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Buon appetito!

lasagne bolognese

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

71 reacties

  • Beagth
    27 oktober 2019 om 09:19

    Wat een heerlijk recept. De kinderen hebben ervan genoten. En pubers kunnen kritisch zijn??vanaf nu wordt dit ons nieuwe recept voor lasagne. Vandaag staat de plaattaart met witlof op het menu. En als tussendoortje bananenbrood. Wat een heerlijke recepten. Jammer dat de app nog niet werkt. Maar dat zal wel goed komen. Succes met jullie recepten. En ik blijf jullie volgen. Gr. Bea

  • Pauline
    17 juni 2019 om 10:57

    10 minuten korter :)

  • Bianca
    17 juni 2019 om 09:36

    Hoi Pauline, ik heb verse lasagne bladen. Hoe lang moet het dan in de oven?

  • Pauline
    29 april 2019 om 11:06

    Het kan allebei. Je kan hem afbakken en dan de volgende dag opwarmen. Of je bewaard hem ongebakken en bakt hem de volgende dag af.

  • Stefanie
    27 april 2019 om 11:12

    Ziet er heerlijk uit! Ik wil het recept volgende week gaan maken, maar dan een dag ervoor (scheelt wat tijd ivm werk). Hoe moet ik dat doen? Alles al klaarmaken en in de ovenschaal in de koelkast zetten, volgende dag in de oven? Of anders?

  • Annika
    11 maart 2019 om 09:26

    Yum!

  • Maya
    10 maart 2019 om 17:45

    Echt jammie jammie, ik heb peper bij gedaan en ananas. En wat kokosmelk hmmmm. Beetje op z’n Surinaams. Echt om op te vreten!

  • Jorrit
    24 december 2018 om 11:25

    Saus wat langer laten inkoken zodat het vocht gereduceert word.

  • Selena van Neerbos
    16 december 2018 om 17:28

    Keer op keer smullen we weer. Heerlijk!

  • Annika
    30 oktober 2018 om 15:45

    Oei dat zou ik niet weten. De ene schaal is wat dieper dan de andere inderdaad, dus wellicht dat het daardoor komt. Fijn dat het gesmaakt heeft :)

  • Marlou
    27 oktober 2018 om 09:15

    Hoi Pauline, Gisteren dit lekkere lasagne recept gemaakt, we hebben gesmuld! Wel een vraag, hoe diep is jouw lasagneschaal? Ik kon niet alle lagen maken en de schaal is vrij diep. Ook lag er veel vocht in de schaal toen we de lasagne opschepte, komt dit omdat ik verse lasagnebladen heb gebruikt ipv die harde? Groetjes!

  • Annika
    18 mei 2018 om 10:26

    Wat leuk om te horen!

  • Peter
    16 mei 2018 om 15:24

    TOP recept Pauline !!!! Geen vingers meer over !!! :-)

  • Ingrid
    24 april 2018 om 19:03

    Heerlijk!

  • Rene
    30 december 2017 om 14:21

    Tip voor de bechamelsaus - meek een halve ui en prik er wat kruidnagels in. Doe deze in de melk en warm de melk op (niet koken) en laat het even trekken.. Verwijder de ui en gebruikt de melk voor de saus.

  • sarika
    21 december 2017 om 22:52

    Nee klopt! Die zijn niet bedekt met saus! Is dat het? Lager dan dit kan hij niet :(

  • Pauline
    13 december 2017 om 19:27

    Zijn de bladen wel helemaal bedekt met saus? En wellicht de schaal wat lager in je oven zetten.

  • sarika
    13 december 2017 om 09:15

    Hoi Pauline, Ik maak vaak dit gerecht en voor mij niks anders meer! Heerlijk. Alleen ik loop elke keer weer tegen het zelfde probleem aan. Letterlijk de hele rand van de lasagne kan ik altijd weggooien. Helemaal aangebrand/keihard Hij staat gewoon op 180 graden. Heb m van de week op wat minder hoog gezet maar de zijkanten verbranden echt zwaar. Ik kan altijd een kwart van de lasagne weggooien. Heb jij tips voor mij hoe ik dit kan voor komen?

  • Pauline
    10 december 2017 om 13:49

    Ik gebruik hete lucht. Bij een electrische oven kan je 200 graden aanhouden.

  • Marie-elle
    9 december 2017 om 18:34

    Hallo Paulines, Moet de lasagne 45 min. op 180 graden in elekfrische of hete lucht oven? Groet, Marie-elle

  • Inge
    5 november 2017 om 18:49

    Heerlijke lasagne al vaker gemaakt en ook omdat je het helemaal zelf maakt zonder pakjes en zakjes

  • Pauline
    19 oktober 2017 om 14:05

    Wat goed om te horen!

  • Juliet preuter
    17 oktober 2017 om 17:47

    Heerlijke lasagne! Ik was op zoek naar een lasagne zonder zakjes of pakjes en dit is het recept! Ik maak hem vaak en vries de helft in! Ik doe vaak inplaats van salami plakjes tomaat mmm heerlijk!

  • Asnouckh
    17 september 2017 om 19:02

    Het was weer heerlijk. Dankjewel!

  • Annika
    13 april 2017 om 09:20

    Ah wat goed om te horen!

  • Franka
    11 april 2017 om 13:27

    Ik heb al zoveel lasagne recepten uitgeprobeerd maar die waren het net niet. Dit recept is de enige die al geruime tijd op het menu staat en regelmatig wordt gemaakt. Heerlijk!! Ook ideaal om in porties in te vriezen.

  • Casper
    7 april 2017 om 20:55

    Vandaag voor 15 mensen gekookt met hier en daar keline aanpassing.

  • Marike Rozendaal-de Knegt
    13 maart 2017 om 19:25

    Genoten van deze heerlijke lasagne. Zelfs de kinderen vonden dit smullen.

  • Annika
    28 februari 2017 om 09:33

    Ja precies!

  • Savannah
    24 februari 2017 om 18:45

    Vandaag de lasagne gemaakt en net opgegeten. Echt super lekker vooral met dat laagje salami?. Deze gaan we zeker vaker maken!

  • Sarika
    24 februari 2017 om 10:51

    Hoi pauline. Als ik het van te voren klaar maak. Doe ik dan al echt het bechamel saus erover enz? Zodat ik het echt alleen in de oven hoef te schuiven?:) Groetjes

  • Annika
    17 november 2016 om 11:17

    Hmm, dat is vreemd. Ik vind het zelf niet flauw van smaak. Maak je sauzen altijd zelf of gebruik je ook wel eens pakjes? In de laatste zitten namelijk veel smaakversterkers en heel veel zout. Het kan dan zijn dat als je zelf de saus maakt, dat het flauw lijkt, omdat je de 'pakjes' smaak gewend bent.

  • Monique
    16 november 2016 om 21:30

    Ik heb het gemaakt, en echt alles gedaan zoals beschreven maar zo flauw. Extra zout eh Italiaanse kruiden, het mocht niet baten. Heb het ook vaak flauw met pasta waar zit dit m toch in?

  • Esther
    29 september 2016 om 20:06

    Vanavond voor het eerst deze lasagne gemaakt en was super lekker!
    Dit word een blijvertje!
    Dank voor het recept!

  • Pauline
    22 september 2016 om 13:33

    Wat leuk om te horen, keep on cooking :)

  • Gemma
    22 september 2016 om 10:07

    Gisteren de lasagne gemaakt,echt heerlijk, ik heb ook een potje rode pesto toegevoegd, ( bedankt tineke voor de tip) zeker voor herhaling vatbaar, volgende keer zal ik wel een grotere ovenschaal gebruiken, ik had wat lasagne bladen over.

    Bedankt Pauline, ik ga zeker meer van je recepten maken!

  • Pauline
    12 augustus 2016 om 14:31

    Zeker dat gaat prima.

  • Michaela van Lith
    12 augustus 2016 om 08:29

    Kun je deze lasagne ook invriezen? Wil morgen eigenlijk een dubbele portie maken en er dan 1 invriezen.

    Groetjes Michaela

  • Annika
    26 juli 2016 om 10:01

    Ja hoor, dat is geen probleem!

  • Mila
    22 juli 2016 om 12:12

    Dit ga ik vanavond maken. Alleen heb ik een ovale schaal, kan ik dan puzzelen met de lasagnebladen of is dat geen optie :o
    Gr mila

  • Mireille
    11 mei 2016 om 12:22

    Gisterenavond gemaakt en alles op, super lekker recept Pauline

  • Irma
    27 april 2016 om 11:32

    Vanavond in de herkansing... Ik laat de bladen even in kokend water liggen dat bevalt me beter. Verder een heerlijk recept.

  • Pauline
    6 april 2016 om 18:24

    Ik heb meestal de volkoren bladen van Grand Italia. Het is wel altijd zo dat de lasagne een dag later nog steviger is. Misschien een dagje wachten dus :)

  • Irma
    5 april 2016 om 19:48

    Bedankt voor het delen. De smaak is prima maar bij mij toch nog te nat. Ik vrees dat het aan de hoeveelheid lasagnebladen ligt die ik gebruik in combinatie met de schaal. Wat voor lasagnebladen gebruik jij als ik vragen mag? Die van Honig zijn geribbeld en zijn lastig op maat te maken om ze passend in de schaal te doen of ik zou ze moeten voorkoken?

  • Pauline
    1 maart 2016 om 13:35

    Ja dat kan heel goed. Daar wordt hij zelfs nog lekkerder van.

  • Agnes
    29 februari 2016 om 16:59

    Heb deze lasagne inmiddels een paar keer gemaakt. Heel erg lekker! Je kunt er ook goed mee variëren.

  • Pascalle
    28 februari 2016 om 16:38

    Heerlijk recept en al een paar keer met succes gemaakt.
    Zou ik de lasagna ook de avond van tevoren klaar kunnen maken?

  • Pascalle
    28 februari 2016 om 15:55

    Een heerlijk recept, ik heb hem al een paar keer met succes gemaakt.
    Zou ik de lasagna ook een dag van tevoren zo kunnen klaarmaken, dat het de volgende dag alleen nog de oven in hoeft?

  • Sanne
    29 november 2015 om 10:11

    Deze lasagne staat sinds een paar maanden op ons menu. Hij bevalt zo goed! Zelfs mijn man vindt het lekker en hij is een vrij lastige eter

  • Pauline
    24 november 2015 om 14:40

    150 gr is prima.

  • D
    23 november 2015 om 19:15

    Zou je misschien wat specifieker kunnen zijn wat betreft het zakje geraspte kaas? Want ik zie zakjes van zowel 150 gram, als 175 gram, 200 gram, 300 gram en zelfs 500 gram.

  • [email protected]
    16 november 2015 om 17:48

    Deze lasagne is de lekkerste die ik tot nu toe gemaakt c.q. gegeten heb! Bedankt, ook namens man en kids!

  • Haitske
    30 oktober 2015 om 14:37

    Zonder peper en zout is ie ook heerlijk! Door de kaas is het al zout genoeg! Maar smaakt naar de echte lasagne! Heerlijk echt waar☺. Fijne recepten om de "echte" zo goed als na te kunnen maken...en met een beetje van mezelf ?. Ik gebruik er ook nog tomatenpuree bij nl.

  • Suzanne
    14 september 2015 om 16:13

    Hoi Pauline,

    Gisteravond deze lasagne gemaakt en wat was het heerlijk zeg, ook manlief en kinderen waren enthousiast!! Nu dus een goed excuus gevonden om nooit weer de doosjes met mix voor lasagnesaus van Honig te kopen :D
    Ik ben blij!

    Groetjes Suzanne

  • Ilse
    4 augustus 2015 om 18:52

    Vanavond voor het eerst lasagne gemaakt volgens dit recept (zonder salami). Heeeeeeeeeerlijk! Bedankt voor het delen van dit recept.

  • Ilse
    4 augustus 2015 om 18:51

    Vanavond voor het eerst lasagne gemaakt volgens dit recept (zonder salami). Heeeeeeeeerlijk! Bedankt voor het delen van dit recept.

  • Pauline
    3 augustus 2015 om 23:43

    Dat heet passata en zit in een kartonnen verpakking. Je vind het in de supermarkt.

  • Janneke rump
    3 augustus 2015 om 16:17

    Pauline, wat bedoel je met tomatensaus in de lasange.
    Wil het graag maken lijkt me heerlijk.
    Groetjes janneke

  • Tineke
    26 juni 2015 om 18:57

    Heerlijke lasagne, Nu al mijn favoriete recept. Ik doe bij de uien ook nog twee teentjes knoflook en ook nog een (klein) potje pesto door de tomatensaus voor wat extra smaak. Hij staat nu voor de vierde keer in korte tijd in de oven.

  • Maaike
    10 april 2015 om 16:23

    Dank voor de tip!

  • Pauline
    8 april 2015 om 14:18

    afgedekt in de oven op 180 graden, een minuut of 15. Of gewoon in de magnetron, dat kan ook.

  • Maaike
    7 april 2015 om 20:41

    Hoe kun je de lasagne het beste opwarmen als je hem van tevoren maakt? Dat doe ik altijd fout zucht...

  • Mirjam
    26 maart 2015 om 16:09

    Mijjn dochter heeft net een stukje op en vindt hem heerlijk. Voor herhaling vatbaar, zei ze. Vanavond gaan wij de lasagna eten.

  • Pauline
    19 maart 2015 om 19:38

    Ja dat kan wel hoor. Het is qua sterkte wel vergelijkbaar met salami, dus dat gaat wel. Enjoy!

  • Sháron
    18 maart 2015 om 18:03

    Hoi Pauline,

    Ik maak deze Lasagne nu voor de vierde keer, maar ik vroeg me af of je de Lasagne ook met Chorizo kan maken. Ik ben namelijk bang dat de smaak van de Chorizo dan te veel gaat overheersen. Is dit mogelijk? Of raad je het af?

    Groetjes,

    Sháron.

  • Pauline
    2 maart 2015 om 11:28

    Jawel hoor. En dan is hij nog steeds lekker.

  • Susan
    2 maart 2015 om 11:15

    Hoi Pauline,

    Is deze lasagne ook te maken zonder de bechamelsaus of zal hij dan te droog zijn?

  • Kirsten
    4 januari 2015 om 17:59

    Een heerlijke gevulde lasagne!!
    Lang gezocht naar een alternatief voor de lekkere saus uit het Honig pakje, deze is echt de lekkerste tot nu toe!

  • Patty
    4 december 2014 om 20:33

    Vanavond gemaakt en het was echt heerlijk! Zelf nog wat bloemkool er aan toe gevoegd en verse lasagne bladen gebruikt. Wel iets eerder uit de oven gehaald, omdat die hier en daar een beetje zwart werd, maar de smaak was top!

  • claudia
    12 augustus 2014 om 08:17

    Wat een fantastisch recept

  • Judith
    25 januari 2014 om 20:42

    Net de lasagne gegeten, erg lekker! Deze gaan we zeker vaker maken!

Reactie plaatsen