fbpx
Menu

Lasagne bolognese met bechamelsaus

Ohh I love lasagne bolognese! En dan vooral met veel kaas en zelfgemaakte bechamelsaus. Kijk ik ben opgegroeid met AVG, elke dag gekookte aardappelen, gekookte groentes en een stukje vlees. Oh en af en toe nasi of bami en macaroni uit een pakje. De lasagne bolognese van Honig kwam later op het menu en stiekem vond ik dat toen al om te smullen. Mijn moeder was alleen niet zo’n held in de keuken en meestal was het meer lasagne soep, maar de smaak was desalniettemin goed.

Nu maak ik mijn lasagne vaak zelf. En dit lijkt heel ingewikkeld maar dat valt echt reuze mee. Het is ook ideaal als je eters krijgt. Je maakt een lekkere grote schaal vol en zet dit van te voren al klaar. Met een lekkere salade en wat stokbrood er bij, heb je zo een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Ingrediënten voor 4 personen
350 gram rundergehakt
500 ml gezeefde tomatensaus
2 grote uien
1 1/2 paprika
1 courgette
200 gram kastanjechampignons
6 plakjes salami
1 bol buffel mozzarella
250 gram lasagnebladen
1 zakje geraspte kaas
25 gram boter
25 gram bloem
300 ml volle melk
2 tenen knoflook
2 tl Provençaalse kruiden
Peper en zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snipper de ui fijn en hak de knoflook in kleine stukjes.

Was de courgette, paprika en de champignons (schoon borstelen) en snij de groente in kleine blokjes van ongeveer een 0,5 bij 0,5 cm.

Fruit de ui en de knoflook aan en voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin.

Voeg de overige groentes toe en bak deze mee.

Voeg de tomatensaus en de kruiden toe en breng de saus op smaak met peper en zout.

Maak een roux voor de bechamelsaus. Doe de boter in de pan en voeg de bloem toe, roer deze gaar totdat deze korrelig geworden is.

bechamelsaus maken

Voeg de melk beetje bij beetje toe, totdat een gladde saus ontstaan is. Voeg een deel van de geraspte kaas bij de saus en laat de saus nog een paar minuten koken tot hij indikt.

Snij de mozzarella in plakken.

Begin nu met het vullen van de ovenschaal: eerst een laagje tomatensaus, dan lasagnebladen, dan bechamelsaus, salami, tomatensaus, bladen, bechamelsaus, tomatensaus, mozzarella, bladen, tomatensaus en eindig met een laagje geraspte kaas.

Bak de lasagne bolognese in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Buon appetito!

lasagne bolognese

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

70 reacties

  • Bianca
    17 juni 2019 om 09:36

    Hoi Pauline, ik heb verse lasagne bladen. Hoe lang moet het dan in de oven?

    Beantwoorden
  • Pauline
    17 juni 2019 om 10:57

    10 minuten korter :)

    Beantwoorden
  • Stefanie
    27 april 2019 om 11:12

    Ziet er heerlijk uit! Ik wil het recept volgende week gaan maken, maar dan een dag ervoor (scheelt wat tijd ivm werk). Hoe moet ik dat doen? Alles al klaarmaken en in de ovenschaal in de koelkast zetten, volgende dag in de oven? Of anders?

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 april 2019 om 11:06

    Het kan allebei. Je kan hem afbakken en dan de volgende dag opwarmen. Of je bewaard hem ongebakken en bakt hem de volgende dag af.

    Beantwoorden
  • Maya
    10 maart 2019 om 17:45

    Echt jammie jammie, ik heb peper bij gedaan en ananas. En wat kokosmelk hmmmm. Beetje op z’n Surinaams. Echt om op te vreten!

    Beantwoorden
  • Annika
    11 maart 2019 om 09:26

    Yum!

    Beantwoorden
  • Selena van Neerbos
    16 december 2018 om 17:28

    Keer op keer smullen we weer. Heerlijk!

    Beantwoorden
  • Marlou
    27 oktober 2018 om 09:15

    Hoi Pauline, Gisteren dit lekkere lasagne recept gemaakt, we hebben gesmuld! Wel een vraag, hoe diep is jouw lasagneschaal? Ik kon niet alle lagen maken en de schaal is vrij diep. Ook lag er veel vocht in de schaal toen we de lasagne opschepte, komt dit omdat ik verse lasagnebladen heb gebruikt ipv die harde? Groetjes!

    Beantwoorden
  • Annika
    30 oktober 2018 om 15:45

    Oei dat zou ik niet weten. De ene schaal is wat dieper dan de andere inderdaad, dus wellicht dat het daardoor komt. Fijn dat het gesmaakt heeft :)

    Beantwoorden
  • Jorrit
    24 december 2018 om 11:25

    Saus wat langer laten inkoken zodat het vocht gereduceert word.

    Beantwoorden
  • Peter
    16 mei 2018 om 15:24

    TOP recept Pauline !!!! Geen vingers meer over !!! :-)

    Beantwoorden
  • Annika
    18 mei 2018 om 10:26

    Wat leuk om te horen!

    Beantwoorden
  • Ingrid
    24 april 2018 om 19:03

    Heerlijk!

    Beantwoorden
  • Rene
    30 december 2017 om 14:21

    Tip voor de bechamelsaus - meek een halve ui en prik er wat kruidnagels in. Doe deze in de melk en warm de melk op (niet koken) en laat het even trekken.. Verwijder de ui en gebruikt de melk voor de saus.

    Beantwoorden
  • sarika
    13 december 2017 om 09:15

    Hoi Pauline, Ik maak vaak dit gerecht en voor mij niks anders meer! Heerlijk. Alleen ik loop elke keer weer tegen het zelfde probleem aan. Letterlijk de hele rand van de lasagne kan ik altijd weggooien. Helemaal aangebrand/keihard Hij staat gewoon op 180 graden. Heb m van de week op wat minder hoog gezet maar de zijkanten verbranden echt zwaar. Ik kan altijd een kwart van de lasagne weggooien. Heb jij tips voor mij hoe ik dit kan voor komen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 december 2017 om 19:27

    Zijn de bladen wel helemaal bedekt met saus? En wellicht de schaal wat lager in je oven zetten.

    Beantwoorden
  • sarika
    21 december 2017 om 22:52

    Nee klopt! Die zijn niet bedekt met saus! Is dat het? Lager dan dit kan hij niet :(

    Beantwoorden
  • Marie-elle
    9 december 2017 om 18:34

    Hallo Paulines, Moet de lasagne 45 min. op 180 graden in elekfrische of hete lucht oven? Groet, Marie-elle

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 december 2017 om 13:49

    Ik gebruik hete lucht. Bij een electrische oven kan je 200 graden aanhouden.

    Beantwoorden
  • Inge
    5 november 2017 om 18:49

    Heerlijke lasagne al vaker gemaakt en ook omdat je het helemaal zelf maakt zonder pakjes en zakjes

    Beantwoorden
  • Juliet preuter
    17 oktober 2017 om 17:47

    Heerlijke lasagne! Ik was op zoek naar een lasagne zonder zakjes of pakjes en dit is het recept! Ik maak hem vaak en vries de helft in! Ik doe vaak inplaats van salami plakjes tomaat mmm heerlijk!

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 oktober 2017 om 14:05

    Wat goed om te horen!

    Beantwoorden
  • Franka
    11 april 2017 om 13:27

    Ik heb al zoveel lasagne recepten uitgeprobeerd maar die waren het net niet. Dit recept is de enige die al geruime tijd op het menu staat en regelmatig wordt gemaakt. Heerlijk!! Ook ideaal om in porties in te vriezen.

    Beantwoorden
  • Annika
    13 april 2017 om 09:20

    Ah wat goed om te horen!

    Beantwoorden
  • Casper
    7 april 2017 om 20:55

    Vandaag voor 15 mensen gekookt met hier en daar keline aanpassing.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen