Zelf bechamelsaus maken

Zelf bechamelsaus maken

Een lasagne zonder bechamelsaus is voor mij als brood zonder boter, Joling zonder Gordon en vrouwen zonder chocola. Deze 2 dingen horen gewoon bij elkaar. Ik maak zelf wel eens lasagne met enkel een witte saus zoals deze, heerlijk vind ik het. Het maken van bechamelsaus is niet moeilijk en je hebt er ook niet veel voor nodig. Het  is alleen wel heel belangrijk dat je het goed doet, want als je de bloem niet genoeg laat garen, is deze saus niet om te eten. Het fijne van dit sausje is dat je er ook heel gemakkelijk een kaassaus van kunt maken, door er simpelweg een flinke hand geraspte kaas door te roeren. Dat vind ik stiekem nog het lekkerste.

Zelf bechamelsaus maken

Ingrediënten
Recept is voor voor 2 lagen bechamelsaus in een lasagne
25 gr boter
30 gr bloem
300 ml melk
Nootmuskaat
Peper en zout

Zo maak je het
Laat de boter smelten in een steelpan. Doe dit voorzichtig en zorg dat de boter niet bruin kleurt.

Voeg de bloem toe en roer het met een pollepel door elkaar. Laat de bloem op een zacht vuur een paar minuten garen. Het mengsel dat je nu krijgt heet een roux.

De roux is klaar als deze een beetje wit uitslaat en zanderig aanvoelt. Als je een beetje tussen je vingers neemt, moet het droog aanvoelen net als zand. Pas op, want het kan nog heet zijn!

Meng nu met een garde beetje voor beetje de koude melk bij de roux, totdat er een gladde saus ontstaat. Laat het een paar minuten zachtjes borrelen terwijl je blijft roeren.

Voor de kaassaus meng je nu de geraspte kaas door de saus.

Breng de bechamelsaus op smaak met wat peper, zout en nootmuskaat.

De saus is klaar als deze een beetje op je lepel blijft hangen. Je kunt het vergelijken met een dunne yoghurt.

 

Zelf bechamelsaus maken

Tags

Basisrecepten Makkelijke recepten Saus, dressing, dips

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in