Bechamelsaus

Bechamelsaus

Zelf bechamelsaus maken is niet moeilijk en je hebt er ook niet veel voor nodig. Het  is alleen wel heel belangrijk dat je het goed doet, want als je de bloem niet genoeg laat garen, is het eindresultaat niet lekker. Het fijne van bechamelsaus is dat je er ook heel gemakkelijk een kaassaus van kunt maken, door er simpelweg een flinke hand geraspte kaas door te roeren. Dit bechamelsaus recept is voor voor 2 lagen bechamelsaus in een lasagne of over een groentegratin.

Bechamelsaus

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 1 pannetje

  • 25 gr roomboter
  • 30 gr bloem
  • 300 ml melk
  • Snut nootmuskaat
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Laat de boter smelten in een steelpan. Doe dit voorzichtig en zorg dat de boter niet bruin kleurt.

  2. Voeg de bloem toe en roer het met een pollepel door elkaar. Laat de bloem op een zacht vuur een paar minuten garen. Het mengsel dat je nu krijgt heet een roux. De roux is klaar als deze een beetje wit uitslaat en zanderig aanvoelt. Als je een beetje tussen je vingers neemt, moet het droog aanvoelen net als zand. Pas op, want het kan nog heet zijn!

  3. Meng nu met een garde beetje voor beetje de koude melk bij de roux, totdat er een gladde saus ontstaat. Laat het een paar minuten zachtjes koken terwijl je blijft roeren.

  4. Voor de kaassaus meng je nu de geraspte kaas door de saus. Breng de bechamelsaus op smaak met wat peper, zout en nootmuskaat.

    De saus is klaar als deze een beetje op je lepel blijft hangen. Je kunt het vergelijken met een dunne yoghurt.

Bechamelsaus

Tags

Basisrecepten Makkelijke recepten Italiaanse recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Saus, dressing, dips

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (44 stemmen)

26 januari 2014


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in