Menu
Italiaanse-salade-1-1.jpg

Italiaanse salade

Een Italiaanse salade is altijd goed. Als je maar de juiste ingrediënten gebruikt. Dat is het belangrijkste. Voor deze Italiaanse salade gebruiken we als basis parelcouscous. Daardoor is hij net wat vullender, dan wanneer je sla gebruikt. Verder voegen we tomaat, courgette en burrata toe. En om deze parelcouscous salade af te maken raspen we er Grana Padano overheen. Ook in de pestodressing gebruiken we dit Italiaanse kaasje. Daar leent hij zich perfect voor. Dit pittige kaasje geeft deze Italiaanse salade net dat beetje extra’s.

 

Waar komt Grana Padano vandaan?

Wist je dat Grana Padano alleen maar gemaakt wordt in specifieke regio’s in Italië? Namelijk in de Po Valley, gebied rondom de rivier Po. Het wordt gemaakt van Italiaanse rauwe melk, enkel van koeien uit de Po Valley regio. De kaas wordt minimaal 9 tot meer dan 20 maanden gerijpt. Dit zorgt voor de heerlijke smaak en de kaas is ook nog lactosevrij. Je kunt Grana Padano in heel veel gerechten verwerken, bijvoorbeeld in deze gnocchi ovenschotel. Maar het is ook lekker op een borrelplankje. Je kunt de kaas het beste bewaren in de koelkast (4 graden Celsius) en zorg ervoor dat je het niet direct naast andere sterke kazen plaatst. Om uitdroging te voorkomen kun je de kaas het beste verpakken in een diepvrieszakje.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr parelcouscous
  • 8 tomaten
  • 300 gr cherrytomaten
  • 1 courgette
  • 2 bollen burrata
  • 30 gr Grana Padano
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Pesto dressing

  • 15 gr basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 gr Grana Padano
  • 100 ml olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Kook de parelcouscous gaar in ruim water met zout. Giet af en verdeel over een schaal.

  2. Was de courgette en snijd deze in dunne plakken. Dit gaat het makkelijkste met een mandoline of een kaasschaaf. Bestrijk de plakken met wat olijfolie en grill ze aan weerszijden op hoge temperatuur goudbruin. Breng op smaak met peper en zout en verdeel ze over de parelcouscous.

  3. Snijd de tomaten in plakken en halveer de cherrytomaten, verdeel deze over de salade. Schaaf de Grana Padano in stukken en verdeel deze samen met de burrata over de salade.

  4. Doe alle ingrediënten voor de dressing in het hakmolentje van je staafmixer en maal dit tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout. Drizzle de dressing over de Italiaanse salade. Garneer eventueel met extra basilicum.

Dit bericht is in samenwerking met Grana Padano. Lees hier onze disclaimer. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan