Italiaanse salade

Italiaanse salade

Een Italiaanse salade is altijd goed. Goede ingrediënten zijn het geheim van een lekkere salade. Je hebt niet veel nodig, maar wat je dan gebruikt moet lekker zijn. Voor deze Italiaanse salade gebruiken we als basis parelcouscous. Daardoor is hij net wat vullender, dan wanneer je sla gebruikt. Verder voegen we tomaat, cegrilde courgette en burrata toe. En om deze parelcouscous salade af te maken raspen we er Grana Padano overheen. Ook in de pestodressing gebruiken we dit Italiaanse kaasje. Daar leent hij zich perfect voor. Dit pittige kaasje geeft deze Italiaanse salade net dat beetje extra’s.

Italiaanse salade

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr parelcouscous
  • 8 tomaten
  • 300 gr cherrytomaten
  • 1 courgette
  • 2 bollen burrata
  • 30 gr Grana Padano
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Pesto dressing

  • 15 gr basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 gr Grana Padano
  • 100 ml olijfolie
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Kook de parelcouscous gaar in ruim water met zout. Giet af en verdeel over een schaal.

  2. Was de courgette en snijd deze in dunne plakken. Dit gaat het makkelijkste met een mandoline of een kaasschaaf. Bestrijk de plakken met wat olijfolie en grill ze aan weerszijden op hoge temperatuur goudbruin (wij hebben deze grill). Breng op smaak met peper en zout en verdeel ze over de parelcouscous.

  3. Snijd de tomaten in plakken en halveer de cherrytomaten, verdeel deze over de salade. Schaaf de Grana Padano in stukken en verdeel deze samen met de burrata over de salade.

  4. Doe alle ingrediënten voor de dressing in het hakmolentje van je staafmixer en maal dit tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout. Drizzle de dressing over de Italiaanse salade. Garneer eventueel met extra basilicum.

Parelcouscous recept
Parelcouscous salade

Dit bericht is in samenwerking met Grana Padano. Lees hier onze disclaimer. 

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in