Vegetarische Groentelasagne

Vegetarische Groentelasagne

Deze vegetarische lasagne is voor iedereen die dol is op lasagne, maar geen vlees eet. Het is een bomvolle groentelasagne met paprika, courgette, spinazie en aubergine. De aubergine, courgette en paprika hebben we eerst gegrild. Hierdoor krijgen ze een lekkere smaak en zijn ze ook meteen wat zachter.  Daarnaast voorkom je op deze manier dat je lasagne te waterig wordt. Het is even een klusje om deze lasagne te maken, maar moeilijk is het niet. Het fijne is dat hij de volgende dag nog lekkerder is. Dus maak hem gerust ’s avonds op je dooie gemakje klaar. Dan hoef je hem de volgende dag enkel nog even op te warmen. Soms moet je het jezelf makkelijker maken.

Vega lasagne met bechamelsaus

Dit is een zogenaamde witte lasagne met bechamelsaus. Dus lasagne zonder tomatensaus. Maar als je het lekker vindt, kan je gerust een tomatensaus maken. Dan zou ik alle groenten fijn snijden en gaar stoven in de tomatenpassata. Net zo makkelijk.

Vegetarische Groentelasagne
Vegetarische Groentelasagne

Ingrediënten voor 4 personen
2 rode paprika’s
1 aubergine
1 courgette
300 gr spinazie
100 gr cherrytomaatjes
1 ui
1 teentje knoflook
9 volkoren lasagne bladen
1 bol mozzarella
Parmezaan
1 tl oregano
Peper en zout
Olijfolie

Bechamel 
50 gr boter
60 gr bloem
600 ml melk
50 gr Parmezaan
Nootmuskaat
Peper en zout

Zo maak je het
Was de paprika’s, de aubergine en de courgette. Snijd de paprika’s in repen van ongeveer 2 cm. Snijd de aubergine en de courgette in dunne plakjes. Dit gaat het makkelijkste met een mandoline.

Verwarm de grill (of je grillpan) en grill de groentes aan weerszijden goudbruin. Ik gebruik geen olie deze keer. Breng de gegrilde groentes op smaak met wat oregano, peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie in een grote wok. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe. Ga door totdat alles geslonken is. Breng de spinazie royaal op smaak met peper en zout. Druk vervolgens al het vocht eruit. Het moet zo droog mogelijk worden. Ik gebruik altijd keukenpapier om al het vocht eruit te halen.

Halveer de cherrytomaatjes.

Bechamelsaus maken
Laat de boter smelten in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en roer het met een houten lepel door elkaar. Zorg dat de bloem gaar wordt. Hij is gaar als het mengsel zanderig aanvoelt. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe en klop er met een garde een egale saus van. Laat de saus een paar minuten zachtjes borrelen. Voeg de Parmezaan toe en meng kort. Breng de bechamelsaus op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat.

Lasagne bouwen
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Neem een grote ovenschaal en begin met een lepel bechamelsaus en de helft van de spinazie. Spreid dit goed uit. Leg hierop 3 lasagnebladen. Verdeel hierover een laagje beachamel en de gegrilde paprika.

Leg 3 lasagnebladen op de gegrilde paprika. Verdeel daarover de plakjes gegrilde aubergine. Verdeel een laagje bechamel over de aubergine. Verdeel hierover de  rest van de spinazie. Leg de gehalveerde tomaatjes op de spinazie.

Leg hierop de laatste 3 lasagnebladen. Verdeel de courgette over de lasagne. Scheur de mozzarella in stukken en leg deze op de courgette.

Garneer de vegetarische lasagne met flink wat Parmezaan.

Bak de lasagne in ongeveer 35 – 40 minuten af in de voorverwarmde oven.

Serveer meteen.

Je kunt de vegetarische lasagne ongeveer 2 dagen bewaren in de koelkast.

Vegetarische Groentelasagne
Vegetarische Groentelasagne
Vegetarische Groentelasagne

Tags

Lasagne recepten Makkelijke recepten Pasta recepten Italiaanse recepten Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (6 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in