
Lasagne bolognese met bechamelsaus
Ohh we love lasagne bolognese! En dan vooral met veel kaas en zelfgemaakte bechamelsaus. Kijk wij zijn opgegroeid met AVG, elke dag gekookte aardappelen, gekookte groentes en een stukje vlees. Oh en af en toe nasi of bami en macaroni uit een pakje. De lasagne bolognese van Honig kwam later op het menu en stiekem vonden we dat toen al om te smullen. Maar zelf lasagne maken is ook helemaal niet ingewikkeld en nog veel lekkerder ook. Probeer ook eens ons recept voor vegetarische lasagne.
Zelf lasagne bolognese maken
Zelfgemaakte lasagne is ook ideaal als je eters krijgt. Je maakt een lekkere grote schaal vol en zet dit van te voren al klaar. Met een lekkere salade en wat stokbrood er bij, heb je zo een heerlijke maaltijd op tafel staan.


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 350 gr rundergehakt
- 6 plakjes salami
- 500 ml passata
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 200 gr kastanjechampignons
- 1 bol buffelmozzarella
- 100 gr geraspte kaas
- 250 gr lasagne bladen
- 1 el Italiaanse kruiden
- Peper en zout
- Olijfolie
Bechamelsaus
- 25 gr boter
- 25 gr bloem
- 300 ml volle melk
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Snipper de ui fijn en hak de knoflook in kleine stukjes. Was de courgette, paprika en de champignons (schoon borstelen) en snijd de groente in kleine blokjes van ongeveer een 0,5 bij 0,5 cm. Snijd de mozzarella in plakken en leg apart.
Fruit de ui en de knoflook aan in iets olijfolie en voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin. Voeg de overige groentes toe en bak deze mee. Voeg de tomatensaus en de kruiden toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
Maak nu de bechamelsaus. Doe de boter in de pan en voeg de bloem toe, roer deze gaar totdat deze korrelig geworden is. Voeg de melk beetje bij beetje toe, totdat een gladde saus ontstaan is. Voeg een deel van de geraspte kaas bij de saus en laat de saus nog een paar minuten koken tot hij indikt. Breng de bechamelsaus op smaak met peper en zout.
Begin met het vullen van de ovenschaal: eerst een laagje tomatensaus, dan lasagnebladen, dan bechamelsaus, salami, tomatensaus, bladen, bechamelsaus, tomatensaus, mozzarella, bladen, tomatensaus en eindig met een laagje geraspte kaas.
Bak de lasagne bolognese in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan