Menu
lasagne-2.jpg

Lasagne bolognese met bechamelsaus

Ohh I love lasagne bolognese! En dan vooral met veel kaas en zelfgemaakte bechamelsaus. Kijk ik ben opgegroeid met AVG, elke dag gekookte aardappelen, gekookte groentes en een stukje vlees. Oh en af en toe nasi of bami en macaroni uit een pakje. De lasagne bolognese van Honig kwam later op het menu en stiekem vond ik dat toen al om te smullen. Mijn moeder was alleen niet zo’n held in de keuken en meestal was het meer lasagne soep, maar de smaak was desalniettemin goed. Liever een vegetarische lasagne? Dan is dit recept een aanrader.

Zelf lasagne maken

Nu maak ik mijn lasagne vaak zelf. En dit lijkt heel ingewikkeld maar dat valt echt reuze mee. Het is ook ideaal als je eters krijgt. Je maakt een lekkere grote schaal vol en zet dit van te voren al klaar. Met een lekkere salade en wat stokbrood er bij, heb je zo een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Ingrediënten voor 4 personen
350 gram rundergehakt
500 ml gezeefde tomatensaus (passaat)
2 uien
2 teentjes knoflook
1,5 paprika
1 courgette
200 gram kastanjechampignons
6 plakjes salami
1 bol buffel mozzarella
250 gram lasagnebladen
100 gr geraspte kaas
2 tl Italiaanse kruiden
Peper en zout

Voor de bechamelsaus
25 gram boter
25 gram bloem
300 ml volle melk

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snipper de ui fijn en hak de knoflook in kleine stukjes.

Was de courgette, paprika en de champignons (schoon borstelen) en snij de groente in kleine blokjes van ongeveer een 0,5 bij 0,5 cm.

Fruit de ui en de knoflook aan en voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin.

Voeg de overige groentes toe en bak deze mee.

Voeg de tomatensaus en de kruiden toe en breng de saus op smaak met peper en zout.

Maak nu de bechamelsaus.  Doe de boter in de pan en voeg de bloem toe, roer deze gaar totdat deze korrelig geworden is. Voeg de melk beetje bij beetje toe, totdat een gladde saus ontstaan is. Voeg een deel van de geraspte kaas bij de saus en laat de saus nog een paar minuten koken tot hij indikt. Breng de bechamelsaus op smaak met peper en zout.

Snij de mozzarella in plakken.

Begin nu met het vullen van de ovenschaal: eerst een laagje tomatensaus, dan lasagnebladen, dan bechamelsaus, salami, tomatensaus, bladen, bechamelsaus, tomatensaus, mozzarella, bladen, tomatensaus en eindig met een laagje geraspte kaas.

Bak de lasagne bolognese in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan