Lasagne bolognese met bechamelsaus
Ohh we love lasagne bolognese! En dan vooral met veel kaas en zelfgemaakte bechamelsaus. Dit is ons favoriete lasagne recept dat regelmatig op tafel staat. We maken altijd extra veel en wat overblijft gaat de vriezer in want het is altijd handig om een bakje achter de hand te hebben. Zelf lasagne maken is helemaal niet ingewikkeld en nog veel lekkerder ook. Probeer ook eens ons recept voor vegetarische lasagne.
Zelf lasagne bolognese maken
Zelfgemaakte lasagne is ook ideaal als je eters krijgt. Je maakt een lekkere grote schaal vol en zet dit van te voren al klaar. Met een lekkere salade en wat stokbrood er bij, heb je zo een heerlijke maaltijd op tafel staan.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr rundergehakt
- 700 ml passata
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 200 gr kastanjechampignons
- 1 bol buffelmozzarella
- 150 ml melk
- 100 gr geraspte kaas
- 250 gr lasagne bladen
- 1 el Italiaanse kruiden
- Peper en zout
- Olijfolie
Bechamelsaus
- 25 gr boter
- 25 gr bloem
- 300 ml volle melk
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Snipper de ui fijn en hak de knoflook in kleine stukjes. Was de courgette, paprika en de champignons (schoon borstelen) en snijd de groente in kleine blokjes van ongeveer een 0,5 bij 0,5 cm. Snijd de mozzarella in plakken en leg apart.
Fruit de ui en de knoflook aan in iets olijfolie en voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin. Voeg de overige groentes toe en bak deze mee. Voeg de tomatensaus en de kruiden toe en breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg ook de melk toe.
Maak nu de bechamelsaus. Doe de boter in de pan en voeg de bloem toe, roer deze gaar totdat deze korrelig geworden is. Voeg de melk beetje bij beetje toe, totdat een gladde saus ontstaan is. Voeg een deel van de geraspte kaas bij de saus en laat de saus nog een paar minuten koken tot hij indikt. Breng de bechamelsaus op smaak met peper en zout.
Begin met het vullen van de ovenschaal: eerst een laagje tomatensaus, dan lasagnebladen, dan bechamelsaus, tomatensaus, bladen, bechamelsaus, tomatensaus, mozzarella, bladen, tomatensaus en eindig met een laagje geraspte kaas.
Bak de lasagne bolognese in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in