Mexicaanse broodjes

Weekendbites: Mexicaanse broodjes

Ik ben dol op de Mexicaanse keuken. Zo kwam ik op het idee om Mexicaanse broodjes te maken, in plaats van Mexicaanse wraps. En eigenlijk is het idee heel simpel. De vulling die je normaal in een wrap doet, doe je nu in een broodje. En dat ziet er superleuk uit, vind je ook niet? Een makkelijk recept voor de lunch. Of voor het avondeten, met een lekkere salade erbij. Ik deed er ook nog wat tortillachips bij. Hiermee kun je het gehaktmengsel uit het broodje scoopen. En daarna eet je het broodje gewoon op. Je kunt zowel afbakbroodjes als verse harde bolletjes gebruiken. Het fijne van dit gerecht is dat het heel eenvoudig is en het is ook nog snel klaar. En daar houden we van!

Vroeger (heel vroeger), gebruikte ik nog wel eens de Mexicaanse wrapsaus uit een potje. Maar eigenlijk is dat lang niet zo lekker als zelfgemaakte wrapsaus. En een bijkomend voordeel is dat je precies weet wat er in de saus gaat, geen verstopte ingrediënten of rare toevoegingen. De saus maak ik inmiddels al jaren zelf. En het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Ik gebruik als basis tomatenblokjes uit blik. Hier zitten geen toevoegingen of gekke ingrediënten in. Vervolgens breng ik het op smaak met wat specerijen. Lekker wat paprika, mais, bonen en een uitje er door en klaar is je Mexicaanse saus. Easy does it! In ieder geval smaakt de saus ook goed in deze verrukkelijke Mexicaanse broodjes, yum!

Mexicaanse broodjes

Ingrediënten voor 4 broodjes 
4 harde bolletjes of afbakbroodjes (bijv. Italiaanse bol)
300 gr gehakt
1 rode paprika
1 ui
1 knoflookteen
150 gr mais (blikje)
160 gr kidneybonen (blikje)
400 gr tomatenblokjes (blikje)
50 gr crème fraîche
Handje geraspte kaas
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
Snuf zout
100 gr tortillachips

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snipper de ui hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olie in een pan.

Voeg het gehakt toe en bak dit rondom bruin. Breng het gehakt op smaak met de komijn, paprika, cayennepeper en een snuf zout.

Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee. Voeg de mais en de kidneybonen toe en meng het door elkaar. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en laat het mengsel een paar minuten sudderen op laag vuur.

Verwarm de broodjes 5 minuten in de oven, zodat ze knapperig worden. Hou bij afbakbroodjes de instructie op de verpakking aan.

Snijd het kapje van de broodjes en hol ze uit met een lepel.

Vul de broodjes met het gehaktmengsel. Bestrooi de Mexicaanse broodjes met geraspte kaas, wat crème fraiche en serveer met de tortillachips.

Mexicaanse broodjes

Mexicaanse broodjes

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Mango yoghurt ijsjes
Review: Greek
Bewaar
10 Comments
  • Mylène

    16 augustus 2016 at 12:37 Beantwoorden

    Oeeh dat ziet er echt lekker én leuk uit!

  • Tring

    13 augustus 2016 at 09:52 Beantwoorden

    Good idea! I prefer eating bread to wrappers anyway and it looks like a good thing to make for a party, too. Thanks for the recipe 🙂

  • Ger

    13 augustus 2016 at 00:00 Beantwoorden

    Erg mooi om te zien. Eten doe je met je ogen, dat bewijst deze foto wel! Het water loopt me nu al in de mond. En bedankt ?

  • Margot

    12 augustus 2016 at 11:50 Beantwoorden

    Hmm, dat ga ik snel een keer eten!

  • Martine

    12 augustus 2016 at 11:14 Beantwoorden

    In Tjechie serveren ze op deze manier goulashsoep. Super om te zien.

  • Corien

    12 augustus 2016 at 10:38 Beantwoorden

    Lekker hoor! Zo eten wij ook regelmatig onze shoarma. Broodje uithollen, beetje sla onderin en vullen met zelfgebakken shoarma. Aftoppen met (knoflook)saus en erbij een salade voor het gezonde ‘groene’.

    • Pauline

      12 augustus 2016 at 14:31 Beantwoorden

      Wat een goed idee, ga ik onthouden. Thanks voor het delen.

  • Jonna@Burgertrutjes

    12 augustus 2016 at 09:40 Beantwoorden

    Dit is leuk, zelf nog nooit zoiets geserveerd. Ga ik absoluut een keer proberen

  • Demi | DE KOOKFABRIEK

    12 augustus 2016 at 08:32 Beantwoorden

    Leuk recept! Ook leuk om een stevige soep in een bol te serveren!

Plaats een reactie