Amandelspijs maken (video)
Zelf amandelspijs maken is makkelijker dan je denkt. Met maar 3 ingrediënten maak je zelf de lekkerste amandelspijs. De heerlijke, zoete vulling voor in taarten, sinterklaaslekkernijen zoals onze banketletter of gevulde speculaas of in de kerststol. Met amandelen, suiker en een eitje op je boodschappenlijstje, kun jij thuis aan de slag met dit amandelspijs recept. We voegen nog wat citroen toe, rasp en sap, voor een lekkere, frisse smaak. Dit hoeft niet persé.
Amandelspijs bewaren
Dit recept is voor een ruime portie amandelspijs. Hier kun je gerust een banketletter of kerststol mee vullen. Heb je nog wat over? Niet weggooien, je kunt amandelspijs heel goed bewaren. Als je het luchtdicht verpakt kun je het 2 tot 3 weken in de koelkast bewaren en in de vriezer zelfs 2 tot 3 maanden.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 500 gr.
- 250 gr blanke amandelen zonder schil
- 250 gr suiker
- 1 ei (maat L)
- Rasp van een halve citroen
- Sap van een halve citroen
Zo maak je het
Maal de amandelen en de suiker even kort totdat de korrels ongeveer even groot zijn.
Voeg nu het ei toe.
Was de citroen. Rasp de helft van de schil met een fijne rasp. Voeg de rasp bij de amandelen. Pers een halve citroen uit en voeg het sap bij de massa.
Zet de foodprocessor aan en meng het in een paar minuten tot een egaal amandelspijs.
En vergeet niet te proeven he. Zelfgemaakt spijs is zo lekker.
Bekijk de video
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan