zelf amandelspijs maken

Video DIY Amandelspijs maken

Amandelspijs hoort bij bij deze tijd van het jaar. We doen het in onze banketletter, in de gevulde speculaas (dat recept krijgen jullie volgende week) en in de kerststol. Wist je dat zelf amandelspijs maken echt appeltje-eitje is? In principe heb je maar 3 ingrediënten nodig; amandelen, suiker en een eitje. Omdat spijs van zichzelf vrij zoet is voeg ik wat citroen toe. Zowel de rasp als het sap. Dat geeft een heerlijke lichte frisse smaak aan de spijs.

Ik heb nu een royale portie gemaakt. Ruim voldoende voor in een kerststol en precies genoeg voor in een banketletter. Je hebt wel een foodprocessor nodig, of in ieder geval een hakmolentje. Zo eentje die bij je staafmixer zit kan ook. Doe het dan in gedeeltes. Wist jij dat het zo gemakkelijk was?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 500 gr
250 gr blanke amandelen zonder schil
250 gr suiker
1 ei (maat L)
Rasp van 1 citroen
Sap van 1 citroen

Zo maak je het
Maal de amandelen en de suiker even kort totdat de korrels ongeveer even groot zijn.

Voeg nu het ei toe.

Was de citroen en rasp hem met een fijne rasp. Voeg de rasp bij de amandelen. Pers de de citroen uit en voeg ook het sap bij de massa.

Zet de foodprocessor aan en meng het in een paar minuten tot een egaal amandelspijs.

En vergeet niet te proeven he. Zelfgemaakt spijs is zo lekker.

zelf amandelspijs maken

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Nu in de aanbieding. Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Kidsproof: Pepernoten tiramisu
Video: Sandwich met Hüttenkäse en Peer
Bewaar
9 Comments
  • Chris

    14 oktober 2016 at 13:27 Beantwoorden

    Waarom een ei

  • Marianne

    16 september 2016 at 17:09 Beantwoorden

    En als je er later het eitje erbij doet als je het gaat gebruiken dan kun je het wat langer bewaren.\r\nDat moet wel gaan denk ik.\r\nWant als ik amandelspijs bestel dan moet ik bij gebruik een eitje toevoegen..\r\n\r\nGroetjes, Marianne

  • Maria Scholz

    1 september 2016 at 08:47 Beantwoorden

    Thank you…I used your recipe with a thermomix and it has worked out well!

  • Cindy

    22 november 2015 at 12:18 Beantwoorden

    Het is zeker makkelijk zeg! Ik wil het gebruiken om gevuld speculaas in cupcake formaat te maken. Maar hoelang kan je het amandelspijs zo bewaren? Of kan je het misschien invriezen?

    • Pauline

      22 november 2015 at 14:43 Beantwoorden

      Er zit wel een ei in, dus ik zou het niet te lang bewaren. Invriezen kan denk ik wel.

  • Lian

    22 november 2015 at 11:37 Beantwoorden

    Inderdaad heel makkelijk. Ook zonder foodprocessor trouwens. Je hebt inderdaad wel iets van een hakmolentje of staafmixer nodig voor de amandelen en suiker. Je kunt de amandelen ook vervangen voor amandelmeel. Een beetje citroen is lekker, ja. Ik zou wel uitkijken met het eten van rauwe spijs, vanwege het ei. Het moet altijd nog gebakken worden, maarja wie proeft er nou niet van beslag 😉

  • Nicole

    21 november 2015 at 20:35 Beantwoorden

    Ik wist niet dat het zo makkelijk was. Helaas kan ik er niet goed tegen, anders wist ik het wel.

  • Margot

    21 november 2015 at 10:43 Beantwoorden

    Wat is dat makkelijk! Helaas ben ik er niet zo gek op.

  • Marlotte

    21 november 2015 at 08:37 Beantwoorden

    Vroeger kocht ik het altijd, maar toen ik er achter kwam dat het zo makkelijk was, ben ik het altijd zelf gaan maken. Veel lekkerder vind ik!

Plaats een reactie