Amandelspijs maken (video)
Zelf amandelspijs maken is makkelijker dan je denkt. Met maar 3 ingrediënten maak je zelf de lekkerste amandelspijs. De heerlijke, zoete vulling voor in taarten, sinterklaaslekkernijen zoals onze banketletter of gevulde speculaas of in de kerststol. Met amandelen, suiker en een eitje op je boodschappenlijstje, kun jij thuis aan de slag met dit amandelspijs recept. We voegen nog wat citroen toe, rasp en sap, voor een lekkere, frisse smaak. Dit hoeft niet persé.
Amandelspijs bewaren
Dit recept is voor een ruime portie amandelspijs. Hier kun je gerust een banketletter of kerststol mee vullen. Heb je nog wat over? Niet weggooien, je kunt amandelspijs heel goed bewaren. Als je het luchtdicht verpakt kun je het 2 tot 3 weken in de koelkast bewaren en in de vriezer zelfs 2 tot 3 maanden.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 500 gr.
- 250 gr blanke amandelen zonder schil
- 250 gr suiker
- 1 ei (maat L)
- Rasp van een halve citroen
- Sap van een halve citroen
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maal de amandelen en de suiker even kort totdat de korrels ongeveer even groot zijn.
Voeg nu het ei toe.
Was de citroen. Rasp de helft van de schil met een fijne rasp. Voeg de rasp bij de amandelen. Pers een halve citroen uit en voeg het sap bij de massa.
Zet de foodprocessor aan en meng het in een paar minuten tot een egaal amandelspijs.
En vergeet niet te proeven he. Zelfgemaakt spijs is zo lekker.
Bekijk de video
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in