Amandelspijs maken (video)

Amandelspijs maken (video)

Amandelspijs hoort bij bij deze tijd van het jaar. We doen het in onze banketletter, in de gevulde speculaas (dat recept krijgen jullie volgende week) en in de kerststol. Wist je dat zelf amandelspijs maken echt appeltje-eitje is? In principe heb je maar 3 ingrediënten nodig; amandelen, suiker en een eitje. Omdat spijs van zichzelf vrij zoet is voeg ik wat citroen toe. Zowel de rasp als het sap. Dat geeft een heerlijke lichte frisse smaak aan de spijs.

Ik heb nu een royale portie gemaakt. Ruim voldoende voor in een kerststol en precies genoeg voor in een banketletter. Je hebt wel een foodprocessor nodig, of in ieder geval een hakmolentje. Zo eentje die bij je staafmixer zit kan ook. Doe het dan in gedeeltes. Wist jij dat het zo gemakkelijk was?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 500 gr
250 gr blanke amandelen zonder schil
250 gr suiker
1 ei (maat L)
Rasp van 0,5 citroen
Sap van 0,5 citroen

Zo maak je het
Maal de amandelen en de suiker even kort totdat de korrels ongeveer even groot zijn.

Voeg nu het ei toe.

Was de citroen. Rasp de helft van de schil met een fijne rasp. Voeg de rasp bij de amandelen. Pers een halve citroen uit en voeg het sap bij de massa.

Zet de foodprocessor aan en meng het in een paar minuten tot een egaal amandelspijs.

En vergeet niet te proeven he. Zelfgemaakt spijs is zo lekker.

zelf amandelspijs makenLaat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Nu in de aanbieding. Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Tags

Basisrecepten Koekjes recepten Sinterklaas

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in