Menu
Pepernoten-tiramisu-5.jpg

Pepernoten tiramisu

Vandaag weer eens een lekker toetje op mijn blog. Ik heb pepernoten tiramisu gemaakt, wel eentje die kidsproof is. Dus zonder rauwe eieren en zonder alcohol. Ik maak eigenlijk veel te weinig toetjes. Dat doe ik uit zelfbescherming. Ik kan namelijk niet afblijven van zelfgemaakte taarten en zoetigheden. Dat begint al als ik aan het koken ben. Hup een lepel slagroom in mijn mond, een pepernootje hier en een pepernootje daar. Voor ik het weet heb ik al een heel dessert naar binnengewerkt. Herkenbaar?

In deze tiramisu heb ik wel koffie gebruikt, maar in plaats van Marsala (de zoete wijn die in de tiramisu gaat) gebruik ik nu een heel klein beetje amandel koffiesiroop. Dit kun je gewoon bij de Appie kopen. Wil je liever ook geen koffie gebruiken dan zou ik gaan voor chocolademelk met een klein beetje amandelsiroop. Als ik jou was zou ik gewoon 2 versies maken, één voor de kids. En een niet zo kidsproof versie voor de grote mensen. Wel even goed uit elkaar houden he? Anders heb je straks hele gezellige kinderen.

Pepernoten tiramisu

Ingrediënten voor 6 personen
150 ml slagroom
150 ml mascarpone
1 el suiker of meer als je van zoet houdt
100 gr pepernoten
1 kopje sterke espresso
Scheutje koffiesiroop Amandel
Cacao

Zo maak je het
Roer de mascarpone los met een lepel.

Klop de slagroom met een flinke el suiker lobbig en meng dit door de mascarpone.

Zet een kopje sterke espresso en voeg een scheutje van de koffiesiroop toe. Ga je een volwassen versie maken, voeg dan een scheutje Marsala en een tl suiker bij de koffie. Laat de koffie iets afkoelen.

Dip een paar pepernoten kort in de koffie en verdeel ze over een glas.

Verdeel hierover een flinke lepel van het mascarpone mengsel.

Verdeel hierover wederom een paar in de koffie gedipte pepernoten en maak het dessert af met een lekkere klodder room met mascarpone.

Garneer de pepernoten tiramisu met wat cacao en wat extra pepernoten.

Laat de tiramisu opstijven in de koelkast. Minimaal een uurtje. Maar het mag ook langer.

Pepernoten tiramisu

Pepernoten tiramisu

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 
Nu in de aanbieding. Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan