Menu
Gevuld-speculaas-51.jpg

Gevulde speculaas

Dit recept voor gevulde speculaas stond al heel lang op mijn ‘to-bake’ lijstje. Soms heb je van die dingen waarvan het je leuk lijkt om het eens helemaal zelf te maken. Dat had ik met dit recept. Ik ben dol op speculaas en helemaal de gevulde variant. Ik vind het wel belangrijk dat de spijs gemaakt is van echte amandelen. Dit is veel smaakvoller dan de neppe spijs die vaak verkocht wordt.

Ik heb deze speculaas een tijdje geleden gemaakt en getrakteerd aan mijn collega’s voor mijn verjaardag. Het perfecte test moment. Nou, ik kan je vertellen, hij was binnen no-time op. Het is bijna Sinterklaasavond. Een beter moment om dit recept uit te proberen is er niet toch?

Gevulde speculaas

Ingrediënten voor 20 personen
250 gram speltbloem ( mag ook tarwebloem)
1 el bakpoeder
125 gram lichtbruine basterdsuiker
170 gram koude roomboter
1 el speculaaskruiden
2 el melk
Snuf zout
1 eigeel om te bestrijken
Amandelen voor garnering
1 x recept voor spijs

Zo maak je het
Meng de bloem, bakpoeder, zout, basterdsuiker en speculaaskruiden in een kom (van een keukenmachine) door elkaar.

Snijd de boter in blokjes en voeg deze bij de bloem.

Kneed er met je handen (of met de machine) een soepel deeg van.  Vorm er een mooie bal van.

Als het deeg wat droog is, voeg dan wat melk toe.

Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.

Maak intussen de spijs volgens het recept. Pas alleen de hoeveelheid aan naar 175 gram amandelen en 175 gram suiker.

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Verdeel het deeg in 2 helften. Rol het eerste deel uit in een rondje of vierkant of bekleed er een lage bakvorm mee.

Verdeel het spijs over het deeg.

Rol nu het tweede deel uit en leg dit bovenop de spijs.

Bestrijk de bovenkant met het eigeel en garneer het eventueel met amandelen of amandelschaafsel.

Bak de gevulde speculaas in 40 minuten goudbruin in de oven op 175 graden.

Gevulde speculaas

 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan