
Gevulde speculaas
Sinterklaas is weer in het land, dus we mogen weer lekker aan de slag met marsepein en speculaas. Dit recept voor gevulde speculaas met amandelspijs is heel eenvoudig om te maken en echt heel lekker. Je kan de spijs zelf maken, maar kant en klaar is ook prima. Dan ben je nog sneller klaar. Ook leuk om dit recept met kinderen te maken en lekker tussentijds te proeven van het deeg.
Je kan de spijs zelf maken, maar kant en klaar is ook prima. Dan ben je nog sneller klaar.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 12 stukjes
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 125 gr donkerbruine basterdsuiker
- 170 gr koude roomboter
- 2 el melk
- 1 el speculaaskruiden
- 600 gr amandelspijs (recept)
- 1 eigeel om te bestrijken
- Amandelen ter garnering
- Snuf zout
Materiaal
- Bakvorm 20 x 15
Zo maak je het
Meng het bakmeel, het zout, de basterdsuiker en de speculaaskruiden in een kom (van een keukenmachine) door elkaar. Snijd de boter in blokjes en voeg deze bij het bakmeel.
Kneed er met je handen (of met de machine) een soepel deeg van. Vorm er een mooie bal van. Als het deeg wat droog is, voeg dan wat melk toe. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
Maak intussen de spijs volgens het recept.
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Verdeel het deeg in 2 helften. Rol het eerste deel uit in een rondje of vierkant of bekleed er een lage bakvorm mee. Verdeel het spijs over het deeg. Rol nu het tweede deel uit en leg dit bovenop het spijs. Bestrijk de bovenkant met het eigeel en garneer met amandelen of amandelschaafsel.
Bak de gevulde speculaas in 40 minuten goudbruin in de oven op 175 graden.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan