speculaas recept

Gevulde speculaas

Sinterklaas is weer in het land, dus we mogen weer lekker aan de slag met marsepein en speculaas. Dit recept voor gevulde speculaas met amandelspijs is heel eenvoudig om te maken en echt heel lekker. Je kan de spijs zelf maken, maar kant en klaar is ook prima. Dan ben je nog sneller klaar. Ook leuk om dit recept met kinderen te maken en lekker tussentijds te proeven van het deeg.

Je kan de spijs zelf maken, maar kant en klaar is ook prima. Dan ben je nog sneller klaar.

Pauline

gevulde speculaas
speculaas recept
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 12 stukjes

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 125 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 170 gr koude roomboter
  • 2 el melk
  • 1 el speculaaskruiden
  • 600 gr amandelspijs (recept)
  • 1 eigeel om te bestrijken
  • Amandelen ter garnering
  • Snuf zout

Materiaal

  • Bakvorm 20 x 15
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Meng het bakmeel, het zout, de basterdsuiker en de speculaaskruiden in een kom (van een keukenmachine) door elkaar. Snijd de boter in blokjes en voeg deze bij het bakmeel.

  2. Kneed er met je handen (of met de machine) een soepel deeg van.  Vorm er een mooie bal van. Als het deeg wat droog is, voeg dan wat melk toe. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.

  3. Maak intussen de spijs volgens het recept.

  4. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).

  5. Verdeel het deeg in 2 helften. Rol het eerste deel uit in een rondje of vierkant of bekleed er een lage bakvorm mee. Verdeel het spijs over het deeg. Rol nu het tweede deel uit en leg dit bovenop het spijs. Bestrijk de bovenkant met het eigeel en garneer met amandelen of amandelschaafsel.

  6. Bak de gevulde speculaas in 40 minuten goudbruin in de oven op 175 graden.

speculaas maken
gevulde speculaas

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (21 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.