gestoofde wortelen

Gestoofde wortelen met honing

Zijn het geen plaatjes? Wist je dat wortelen van origine deze kleuren hebben? Wij consumenten wilden echter alleen mooie oranje wortelen en zodoende zijn de kwekers aan de slag gegaan om de perfecte oranje wortel te creëren. Zo zonde want deze regenboogwortelen zijn toch prachtig om te zien. Ik maakte er gestoofde wortelen met  roomboter en honing mee. Lekker en simpel, maar stunning door de kleuren op je bord.

Lekker als bijgerecht, ook tijdens het kerstdiner en je hebt meteen het gevoel dat je iets heel speciaals op tafel zet.

regenboogwortelen

Ingrediënten voor 4 personen
800 gr regenboogwortelen
200 ml water
Paar klontjes roomboter
Flinke scheut honing
Peper en zout

Zo maak je het
Was de wortel en verwijder eventuele oneffenheden met een mes. Je kunt ze ook heel dun schillen, of schrapen zoals mijn vader altijd deed. Met een mesje schraap je het buitenste laagje van de wortel.

Neem een grote pan met een dikke bodem en laat de boter smelten.

Verdeel de wortelen over de pan.

Voeg het water toe en leg een deksel op de pan.

Laat de wortelen in ongeveer 20 minuten gaar stoven op een zacht vuur. Hoe dikker de wortel, hoe langer hij nodig heeft.

Haal de deksel er af en voeg een flinke scheut honing toe.

Hussel de wortelen door elkaar en laat het resterende vocht een beetje verdampen.

Breng de wortelen op smaak met peper en zout.

Serveer de gestoofde wortelen met honing in een mooie schaal.

Tip: Voeg voor wat extra pit een tl komijn of karweizaad toe.

gestoofde wortelen

Snelle Pompoensoep
10 leuke Sint Cadeautjes
Bewaar
15 Comments
  • Betty

    29 december 2013 at 18:46 Beantwoorden

    Schot in de roos! Dochterlief (6) vindt ze heel lekker. En wij ook uiteraard.

  • Con leche

    21 november 2013 at 13:17 Beantwoorden

    Dit zijn juist hele mooie kleuren op je bord, zonde dat we dan alleen oranje wortels eten! Klinkt weer als een heerlijk receptje!

  • Linda

    21 november 2013 at 09:59 Beantwoorden

    Ziet er erg mooi uit, en lijk me nog gezond ook.\r\nIk heb die wortelen ook in de Marqt gezien, ga het zeker proberen.

  • Steffi

    20 november 2013 at 16:11 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit!\r\n\r\nEn ik ga nu heel betweterig doen maar de wortels zijn oranje omdat ze in de tijd van de VOC in Nederland zo lang werden gekruist tot ze oranje waren (kleur van het koningshuis)!

    • Pauline

      20 november 2013 at 18:24 Beantwoorden

      Oh echt? Dat wist ik niet, is niet betweterig hoor 😉

  • Denise

    19 november 2013 at 22:26 Beantwoorden

    Wat een mooie wortelen, echt een plaatje! Zo zonde dat we alleen ‘perfecte’ groenten in de supermarkt zien. Weet je toevallig waar ik deze regenboogwortelen kan kopen?

    • Pauline

      20 november 2013 at 18:26 Beantwoorden

      Mooi he? Deze zijn van Albert Heijn, maar anders kan je ze bij Marqt ook meestal wel krijgen.

  • Dita

    19 november 2013 at 20:21 Beantwoorden

    Klinkt lekker

  • cuisineceline

    19 november 2013 at 11:55 Beantwoorden

    Wat mooi!

  • sonja

    19 november 2013 at 11:09 Beantwoorden

    heerlijk toch die mooie worteltjes\r\nik zaai deze oude soorten in onze moestuin, zo leuk ! En vooral witte wortelen zijn heel erg lekker, veel zoeter nog dan de oranje variant. Ideaal dus om uit het vuistje op te knabbelen!

    • Pauline

      19 november 2013 at 17:31 Beantwoorden

      Zo leuk, ik hoop dat volgend jaar ook te kunnen doen 😉

  • simone

    19 november 2013 at 10:41 Beantwoorden

    Zo maak ik mijn worteltjes ook altijd, heerlijk!\r\nTip: wat tijm smaakt er ook erg lekker overheen 🙂

  • Maura - YLT

    19 november 2013 at 08:30 Beantwoorden

    Ik wil ook regenboogwortels eten, haha ze zien er zo schattig uit. En lekker 🙂

  • MySimplySpecial

    19 november 2013 at 08:21 Beantwoorden

    Lekker en het ziet we ook nog eens mooi uit!

Plaats een reactie