Wortelen met honing

Wortelen met honing en peterselie

Zien deze wortelen met honing en peterselie er niet prachtig uit? Van origine hebben wortelen deze prachtige kleuren, maar wij consumenten wilden alleen maar oranje wortelen. Zodoende dat de kwekers aan de slag zijn gegaan om de perfecte oranje wortel te creëren. Best zonde, want deze regenboogwortels zijn toch een plaatje om te zien?

Gestoofde wortelen

Wij hebben de wortelen langzaam gestoofd, zodat de smaken goed naar boven komen. Ze zijn op smaak gebracht met honing en roomboter. Heb je minder tijd? Dan kun je de wortelen koken. Zijn ze klaar? Garneer de wortelen met peterselie. Lekker als bijgerecht, ook tijdens het kerstdiner. Je hebt meteen het gevoel dat je iets speciaals op tafel zet! Lekker en simpel deze wortelen met honing, maar stunning door de kleuren op je bord. Op zoek naar een lekker hoofdgerecht voor bij de gestoofde wortelen? Probeer eens de zalm gebakken op de huid of de varkenshaas met Parmaham.

Wortelen met honing
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gr regenboogwortels (of bospeen)
  • Paar klontjes roomboter
  • Flinke scheut honing
  • Takje peterselie
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Was de wortelen en verwijder eventuele oneffenheden met een mes. Je kunt ze ook heel dun schillen, of schrapen zoals onze vader altijd deed. Met een mesje schraap je het buitenste laagje van de wortel.

  2. Je kunt de paarse wortelen eventueel apart koken, want anders verkleuren alle wortels.

  3. Neem een grote pan met een dikke bodem en laat de roomboter smelten.

  4. Verdeel de wortelen over de pan. Voeg 200 ml water toe en doe een deksel op de pan.

  5. Laat de wortelen in ongeveer 20 minuten gaar stoven op een zacht vuur. Hoe dikker de wortel, hoe langer hij nodig heeft.

  6. Haal de deksel er af en voeg een flinke scheut honing toe.

  7. Hussel de wortelen door elkaar en laat het resterende vocht een beetje verdampen.

  8. Breng de wortelen op smaak met peper en zout.

  9. Serveer de gestoofde wortelen met honing met fijngehakte peterselie.

Wortelen met honing

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (65 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Basisrecepten Makkelijke recepten Snelle recepten Wortel Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Slanke recepten Kerst Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bijgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in