Menu
DSC_0009-2-710x380.jpg

Snelle Pompoensoep

Ik hou van de herfst, het heeft iets knus en gezelligs! Bovendien is het dé maand van pompoenen en lekkere herfst recepten. Ik heb nu een snelle pompoensoep gemaakt. Het is een beetje een cheat recept omdat ik gebruik heb gemaakt van voorgesneden pompoen.

Het snijden van een pompoen is vaak een klusje en daar heb je niet altijd tijd voor en zin in. Nu vond ik in de supermarkt stukken pompoen, super handig voor een snelle pompoensoep. Ik heb hem verder heel simpel gehouden en gegarneerd met een lepel Griekse yoghurt. Dat geeft iets fris aan de soep.

Samen met een lekker broodje is dit een heerlijke maar vooral makkelijke maaltijd.

Ingrediënten voor 4 personen
1 ltr kippenbouillon
400 gr pompoen stukken
1 ui
2 tenen knoflook
1 stukje foelie
1 blaadje laurier
Peper en Zout
Olijfolie

Garnering
4 el Griekse yoghurt

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie.

Voeg de pompoenstukken toe en een liter bouillon.

Voeg de laurier en de foelie toe en breng de soep aan de kook.

Laat het ongeveer 20 minuten koken.

Verwijder de laurier en de foelie en pureer de soep glad met een staafmixer.

Breng de soep op smaak met peper en zout.

Schenk de pompoensoep in een kom en garneer het met een flinke lepel Griekse yoghurt.

snelle pompoensoep

 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan