Menu
zalm-bakken-op-de-huid-7338.jpg

Zalm bakken op de huid

In menig restaurant vind je op de huid gebakken zalm op de kaart. Dit klinkt heel chique en ingewikkeld maar zelf een perfecte zalm bakken is echt heel eenvoudig. Je kan zalm met of zonder huid kopen. Met huid is eigenlijk alleen lekker als je dit krokant bakt, dan krijg je zo’n lekker crispy velletje (in alle andere gerechten kan je de huid het beste verwijderen). Op de huid bakken doe je door de zalm heel langzaam te garen in boter en olie. Als hij voor 3/4 gaar is, draai je hem om en bak je de andere kant ook nog even kort. Tussentijds kom je er eigenlijk niet aan. “Je stond er bij en je keek ernaar” zeg maar. Het is de bedoeling dat je de zalm (net als bij biefstuk) niet helemaal door gaart, medium gaar is hij echt het lekkerste.

Neusje van de zalm

Als ik je een tip mag geven, bestel dan Nordic Blu zalm bij de viswinkel van The Seafood Bar. Deze zalm wordt gekweekt in de Noorse fjorden door 2 kleine families. Nordic Blu is de meest duurzame zalm ter wereld (volgens een rapport van Seafood Watch). Hierbij wordt o.a. gekeken naar afvalwater, de impact op de habitat, het gebruik van antibiotica (dat wordt hier dus niet gebruikt) en de algemene gezondheid. Via een crowdfunding project wat ik onlangs op social deelde is deze zalm door de viswinkel (van het bekende visrestaurant Seafood Bar) naar Nederland gehaald. Dit gaat namelijk alleen in grote hoeveelheden van 825 kilo. Gelukkig hebben we 825 liefhebbers gevonden die een kilo wilden bestellen.

Wil je dit ook?

Het duurzaamheidsaspect is één, maar de smaak is ook belangrijk. En dat zit bij dit visje wel goed. Hij is heel lekker, boterzacht en romig tegelijk. Deze zalm moet je echt proeven. Inmiddels kan je hier pre orderen voor batch nummer 3 en is er ook gerookte zalm aan het assortiment toegevoegd. De zalm wordt bevroren bij jou thuisbezorgd en is in de diepvries 3 maanden houdbaar. Je kan het in de koelkast laten ontdooien. Kan je daarna meteen aan de slag met dit lekkere recept.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

Zo maak je het

  1. Dep de zalm met huid droog met een keukenpapiertje. Breng op smaak met chilipeper en zout. Verhit een klontje boter en een scheutje olijfolie in een pan. Leg de zalm met de huidkant naar beneden in de hete pan. Gaar hem op middel vuur tot hij voor 3/4 gaar is. Dit duurt afhankelijk van de dikte van je zalm ongeveer 4 tot 5 minuten. Draai de zalm dan om en gaar hem nog 1 minuut op de andere kant.

  2. Snijd de venkel en de rode ui in hele dunne plakken. Dit gaat het makkelijkste met een mandoline. Hak de dille grof. Doe dit samen met de kappertjes in een kom.

  3. Voeg het sap van een halve citroen, 1 el olijfolie en wat (chili)peper en zout toe en meng door elkaar.

  4. Serveer de op de huid gebakken zalm met de venkelsalade en garneer eventueel met verse dille.

Dit bericht is in samenwerking met The Seafood Bar, lees mijn disclaimer.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan