zalm bakken op de huid

Zalm bakken op de huid

In menig restaurant vind je op de huid gebakken zalm op de kaart. Dit klinkt heel chique en ingewikkeld maar zelf een perfecte zalm bakken is echt heel eenvoudig. Je kan zalm met of zonder huid kopen. Met huid is eigenlijk alleen lekker als je dit krokant bakt, dan krijg je zo’n lekker crispy velletje (in alle andere gerechten kan je de huid het beste verwijderen). Op de huid bakken doe je door de zalm heel langzaam te garen in boter en olie. Als hij voor 3/4 gaar is, draai je hem om en bak je de andere kant ook nog even kort. Tussentijds kom je er eigenlijk niet aan. “Je stond er bij en je keek ernaar” zeg maar. Het is de bedoeling dat je de zalm (net als bij biefstuk) niet helemaal door gaart, medium gaar is hij echt het lekkerste.

zalm bakken op de huid

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 zalmmoten (met huid)
  • 1 venkel
  • 1 rode ui
  • 2 el kappertjes
  • Handje verse dille
  • Sap van een halve citroen
  • Klontje roomboter
  • Chilipeper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Dep de zalm met huid droog met een keukenpapiertje. Breng op smaak met chilipeper en zout. Verhit een klontje boter en een scheutje olijfolie in een pan. Leg de zalm met de huidkant naar beneden in de hete pan. Gaar hem op middel vuur tot hij voor 3/4 gaar is. Dit duurt afhankelijk van de dikte van je zalm ongeveer 4 tot 5 minuten. Draai de zalm dan om en gaar hem nog 1 minuut op de andere kant.

  2. Snijd de venkel en de rode ui in hele dunne plakken. Dit gaat het makkelijkste met een mandoline. Hak de dille grof. Doe dit samen met de kappertjes in een kom.

  3. Voeg het sap van een halve citroen, 1 el olijfolie en wat (chili)peper en zout toe en meng door elkaar.

  4. Serveer de op de huid gebakken zalm met de venkelsalade en garneer eventueel met verse dille.

ingredient zalm
zalm met groente

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (33 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in