Menu
DSC_0037-3-710x380.jpg

Gestoofde wortelen met honing

Zijn het geen plaatjes? Wist je dat wortelen van origine deze kleuren hebben? Wij consumenten wilden echter alleen mooie oranje wortelen en zodoende zijn de kwekers aan de slag gegaan om de perfecte oranje wortel te creëren. Zo zonde want deze regenboogwortelen zijn toch prachtig om te zien. Ik maakte er gestoofde wortelen met  roomboter en honing mee. Lekker en simpel, maar stunning door de kleuren op je bord.

Lekker als bijgerecht, ook tijdens het kerstdiner en je hebt meteen het gevoel dat je iets heel speciaals op tafel zet.

regenboogwortelen

Ingrediënten voor 4 personen
800 gr regenboogwortelen
200 ml water
Paar klontjes roomboter
Flinke scheut honing
Peper en zout

Zo maak je het
Was de wortel en verwijder eventuele oneffenheden met een mes. Je kunt ze ook heel dun schillen, of schrapen zoals mijn vader altijd deed. Met een mesje schraap je het buitenste laagje van de wortel.

Neem een grote pan met een dikke bodem en laat de boter smelten.

Verdeel de wortelen over de pan.

Voeg het water toe en leg een deksel op de pan.

Laat de wortelen in ongeveer 20 minuten gaar stoven op een zacht vuur. Hoe dikker de wortel, hoe langer hij nodig heeft.

Haal de deksel er af en voeg een flinke scheut honing toe.

Hussel de wortelen door elkaar en laat het resterende vocht een beetje verdampen.

Breng de wortelen op smaak met peper en zout.

Serveer de gestoofde wortelen met honing in een mooie schaal.

Tip: Voeg voor wat extra pit een tl komijn of karweizaad toe.

gestoofde wortelen

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan