Krieltjes uit de oven

Krieltjes uit de oven

Dit zijn niet zomaar krieltjes uit de oven! Dit krieltjes recept is namelijk extra lekker, doordat we er als smaakmaker Parmezaanse kaas overheen hebben geraspt. Hebben jullie wel eens gehoord van umami? Net zoals zout, zoet, zuur en bitter is dit een basissmaak. Het is van oorsprong een Japans woord dat ‘heerlijkheid’ betekent en in umami zitten zowel zoute als zoete smaken. Parmezaanse kaas is hiervan het ideale voorbeeld!

 

 

 

Uit de oven

Oké terug naar die krieltjes dus we in de oven hebben bereid. Wij houden echt van recepten uit de oven. Je zet een schaal in de oven en een half uur later is het klaar. Easy does it! Zo ook ook deze krieltjes uit de oven met de Parmezaan. Simper simpel, maar met een heerlijk resultaat! De Parmezaanse kaas geeft er naast de smaak ook nog eens een lekker krokant korstje aan. Je kunt de krieltjes als bijgerecht eten met een stukje vlees of vis erbij. Ideaal ook als je meerdere eters krijgt dit gerecht. Je maakt in één keer een grote schaal vol, zet de krieltjes in de oven en de oven doet de rest!

Krieltjes uit de oven

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg krieltjes
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • Paar takjes tijm
  • Paar klontjes roomboter
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Was de krieltjes en verwijder eventuele oneffenheden.

  3. Verdeel de aardappeltjes over een ingevette ovenschaal of een met bakpapier beklede bakplaat. Breng de aardappeltjes op smaak met de tijm en peper en zout. Rasp de Parmezaanse kaas over de krieltjes en verdeel een paar klontjes roomboter er over heen.

  4. Rooster de aardappeltjes in ongeveer 30 minuten goudbruin in de oven. Hussel het tussentijds even door elkaar.

  5. Serveer de krieltjes uit de oven bij vlees of vis.

Krieltjes uit de oven

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (20 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in