Panzanella
Panzanella is het ideale no waste recept. Deze Italiaanse broodsalade wordt gemaakt van restjes oud brood.Wij zijn nogal van het type No waste. Eten weggooien dat gebeurt in huize Uit Paulines Keuken bijna niet. Een restje Turks brood (dat al een beetje droog geworden was) toverden we in een handomdraai om tot een heerlijke maaltijdsalade. Een echte gezinsfavoriet is het!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 350 gr Turks brood (mag oud zijn)
- 500 gr gemengde tomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 rode ui
- 30 gr parmezaan
- 1 takje verse tijm
- 5 takjes verse basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Neem een grote ovenschaal. Scheur het brood in stukken van ongeveer 2 x 2 cm en leg deze in de schaal. Snijd de rode ui in partjes en voeg deze bij het brood. Was de tomaatjes, halveer ze eventueel en voeg ze bij het brood.
Pers een teentje knoflook uit boven de schaal en besprenkel het geheel royaal met olijfolie.Voeg de blaadjes van de tijm en wat peper en zout toe en hussel het geheel goed door elkaar.
Rooster het geheel gedurende 10 – 15 minuten in de oven. Garneer de broodsalade met verse basilicum en parmezaan.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in