Lasagne recepten

Zin om Italiaanse lasagne te maken? Deze culinaire klassieker wordt niet voor niets al generaties op generaties doorgegeven. Zeker dit lasagne bolognese recept is bij velen favoriet. Hartstikke lekker en lang leve de klassiekers, maar op z’n tijd mag er best een eigen draai aan worden gegeven. Dit ovengerecht vraagt om variatie. En dus zijn daar o.a. de lasagne spinazie en zalm, al forno en tonijn. Scrol voor een hele handvol vlees, vis en vegetarische lasagne recepten.

Tonijn lasagne

Lees meer overTonijn lasagne

Groentelasagne

Lees meer overGroentelasagne

Zalm lasagne

Lees meer overZalm lasagne

Lasagne met zalm en spinazie

Lees meer overLasagne met zalm en spinazie

Open lasagne met paddenstoelen en truffel

Lees meer overOpen lasagne met paddenstoelen en truffel

Lasagnette recept zonder pakjes

Lees meer overLasagnette recept zonder pakjes

Mexicaanse ovenschotel met kip en chorizo

Lees meer overMexicaanse ovenschotel met kip en chorizo

Paddenstoelen lasagne met ricotta

Lees meer overPaddenstoelen lasagne met ricotta

Zoete aardappel lasagne

Lees meer overZoete aardappel lasagne

Lasagne al forno

Lees meer overLasagne al forno

Aubergine lasagne

Lees meer overAubergine lasagne

Courgette lasagne

Lees meer overCourgette lasagne

Witte lasagne met bechamelsaus

Lees meer overWitte lasagne met bechamelsaus

Melanzane alla parmigiana

Lees meer overMelanzane alla parmigiana

Vegetarische lasagne recepten

Onder het mom van ‘je kan nooit genoeg (gezonde) lasagne recepten hebben’, hebben we ook veel versies voor vegetarische lasagnes voor je. Pasta. Laag saus. Groente. Kaas. Het welbekende riedeltje. Dat blijft hetzelfde. In plaats van de lasagnebladen – tip: op zijn opperbest wordt het als je met verse bladen werkt – kan je ook met bijvoorbeeld courgette of aubergine gaan stapelen. Gezond zonder in te leveren op smaak.

Lasagnette recepten

Dikke kans dat je niet eerder een lasagnette hebt gemaakt. Wat het is, vraag je? Zie het als lasagne, maar dan net iets dunner, kleiner en geribbelder. Kan vega, kan met vlees, kan met vis. Voor welk type je ook gaat, er zitten altijd aardig wat groenten in, het heeft iets comfort food-ish en kost meestal slechts 10 minuten van je tijd, de rest doet de oven. Goed geregeld! Onze lievelings is deze lasagnette (zonder pakjes!).

Lasagne opwarmen

Houd je aan het einde van de stevige maaltijd – zelfs na een paar keer opscheppen – nog wat lasagne over, dan kan je dat prima de volgende dag nog voor lunch of diner opwarmen. Verwarm de oven voor op 160°C. Maak de randen van de lasagne iets vochtig en leg het in een ovenschaal. Bedek het met aluminiumfolie en schuif het voor zo’n 30 minuten de oven in. Zo doe je dat met Italiaanse lasagnekliekjes!

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in