Vegetarische lasagne recepten
Onder het mom van ‘je kan nooit genoeg (gezonde) lasagne recepten hebben’, hebben we ook veel versies voor vegetarische lasagnes voor je. Pasta. Laag saus. Groente. Kaas. Het welbekende riedeltje. Dat blijft hetzelfde. In plaats van de lasagnebladen – tip: op zijn allerlekkerst wordt het als je met verse bladen werkt – kan je ook met bijvoorbeeld courgette of aubergine aan de stapel. Gezond zonder in te leveren op smaak, zo eten we ze graag. Onze favoriete vegetarische lasagnes:
Lasagnette recepten
Heb je wel eens lasagnette gemaakt? Zie het als lasagne, maar dan net iets dunner, kleiner en geribbelder. Kan vega, kan met vlees, kan met vis. Voor welk type je ook gaat, er zitten altijd aardig wat groenten in, het heeft iets comfort food-ish en kost meestal slechts 10 minuten van je tijd (de rest doet de oven). Goed geregeld! Onze lievelings is deze lasagnette (zonder pakjes!).
Lasagne opwarmen
Houd je nog wat lasagne over, dan kan je dat prima de volgende dag nog voor lunch of diner opwarmen. Verwarm de oven voor op 160°C. Maak de randen van de lasagne iets vochtig en leg het in een ovenschaal. Bedek het met aluminiumfolie en schuif het voor zo’n 30 minuten de oven in.
Lasagne invriezen
Lasagne kun je heel goed invriezen. Laat de lasagne eerst goed afkoelen voordat je hem in de vriezer stopt. Verpak de lasagne luchtdicht. Dus in een schaal met plasticfolie of luchtdicht diepvrieszakje. Schrijf op de verpakking de datum van invriezen, zodat je precies weet hoe lang het in de vriezer ligt. Als je het weer wilt eten, laat het dan de nacht van tevoren ontdooien in de koelkast en warm het op lage temperatuur op in de oven.