
Gevulde avocado
Is deze gevulde avocado geen plaatje om te zien? Zo zie je maar, dat de manier van presenteren veel doet. Je kunt dit voorgerecht helaas niet ver van tevoren klaarmaken, want avocado verkleurt snel. Maar dit recept voor de gevulde avocado met zalm is zo easy, dat de klus zo is geklaard. Een lekker en gezond voorgerecht voor de feestdagen! Op zoek naar nog meer feestelijke gerechten? Bekijk hier al onze kerstrecepten!


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 2 avocado's
- 200 gr gerookte zalm
- 1 rode ui
- Sap van een halve citroen
- 1 el crème fraîche
- Handje verse dille
- Peper en zout
Zo maak je het
Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit.
Snijd de avocado’s kruislings in met een mes, zodat er blokjes ontstaan. Zorg ervoor dat je niet door de schil heen snijdt, want die heb je straks natuurlijk nog nodig.
Verwijder de blokjes voorzichtig met een lepel en doe ze in een kom.
Pel en snipper de rode ui, snijd de zalm in stukjes en voeg dit bij de avocado.
Voeg de crème fraîche en het sap van een halve citroen toe. Hak de dille fijn en voeg dit toe aan de rest.
Breng op smaak met peper en zout en meng het voorzichtig door elkaar.
Schep de vulling in de lege avocado schillen. Serveer de gevulde avocado meteen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan