venkel uit de oven

Venkel uit de oven

Het recept is af, de foto’s zijn klaar. Enthousiast loop ik met een bordje met asperges en venkel uit de oven terug de keuken in. Ik kijk in de koelkast. En daar liggen ze: de gerookte makreelfilets. Nee! Die hoorden eigenlijk bij het recept. Als tegenhanger van die geroosterde smaak. Het positieve, je mist de makreelfilets niet echt. Kortom een onbedoeld vegetarisch recept. Die vis was er natuurlijk wel lekker bij geweest. Wanneer je niet perse op zoek bent naar een vegetarisch recept, kun je er dus heel lekker gerookte makreelfilet aan toevoegen. Dit doe je pas wanneer de venkel uit de oven komt. Of de laatste 5 minuutjes dat de groenten in de oven staan.

Wanneer de venkel uit de oven komt is hij lekker zacht en aan de uiteinden een beetje knapperig. Het venkelzaad heeft zijn werk gedaan waardoor de groenten een lichte anijssmaak hebben gekregen. De kruidencrème, die je heel snel maakt met verse kruiden, wat citroenrasp en crème fraîche is er heerlijk fris bij. Nog wat citroensap over de groenten en je hebt een lekkere groenteschotel (met of zonder vis)!

venkel uit de oven

venkel uit de oven

Ingrediënten voor 2 personen
450 gr aardappel partjes met schil
100 gr asperge tips
1 venkelknol
2 tl venkelzaad
2 el olijfolie
zout en peper
1 biologische citroen
125 gr crème fraîche
1 handje verse bladpeterselie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Snijd de venkel in plakken van ongeveer een halve centimeter. Leg ze samen met de aardappeltjes en aspergetips op een bakplaat of braadslede. De groenten mogen niet over elkaar heen liggen. Misschien heb je 2 bakplaatjes nodig.

Strooi het venkelzaad over de de groenten en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met wat zout en peper. En zet de bakplaatjes of braadsledes in de oven voor 45 minuten.

Maak ondertussen de kruidencrème. Hak de bladpeterselie fijn en meng door de crème fraîche. Voeg de geraspte citroenschil van een halve citroen toe. (de rest van de citroen gebruik je later). Breng op smaak zout en peper.

Haal de venkel uit de oven en besprenkel met het sap van de citroen. Eventueel zou je er nog wat citroenschil overheen kunnen raspen. Serveer met de kruidencrème.

venkel uit de oven

venkel uit de oven

 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in