Pizza met Parmaham en rucola
Een pizza met Parmaham en rucola, een klassieker die altijd in de smaak valt. De combinatie van een knapperige pizzabodem met kruidige tomatensaus, zachte mozzarella en hartige Parmaham zorgen er voor dat deze pizza bij iedereen wel in de smaak valt. Je kunt deze pizza gewoon thuis in de oven maken, maar je kunt ook een pizzasteen gebruiken. Door de pizzasteen van tevoren op te warmen, wordt de bodem extra knapperig. Net zoals in een echte steenoven.
Prosicutto pizza maken
Zelf een prosciutto pizza maken is niet zo moeilijk, als de basis maar goed is. En dat begint met het maken van een goed pizzadeeg. Je kunt voor het uitrekken van het deeg het beste je handen gebruiken in plaats van een deegroller. Dit zorgt voor een luchtige bodem. Daarnaast gebruiken we natuurlijk de lekkerste en meest verse ingrediënten voor de topping van deze pizza met Parmaham.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 2 pizza's
- 350 gr bloem
- 250 ml lauwwarm water
- 5 gr gist
- 7 gr zout
- Scheutje olijfolie
- 100 ml tomatenpassata
- 1 tl oregano
- 2 bollen mozzarella
- 8 plakjes Parmaham
- Handje rucola
- evt. pesto
- evt. verse basilicum
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de pizzasteen voor op de hoogste stand van je oven, met onder en bovenwarmte. Bij mij is dit 250 graden. Heb je geen pizzasteen? Geen probleem, je kunt de pizza ook op een bakplaat met bakpapier in de oven afbakken. Het liefst bij een zo hoog mogelijke temperatuur.
Doe de bloem in een kom (of in je keukenmachine). Voeg het gist en het zout toe, maar zorg ervoor dat het elkaar niet raakt. Voeg een scheutje olijfolie toe en het water. Meng het met een vork tot een bal.
Vet je werkblad in met wat zonnebloem olie. Kneed nu het deeg in ongeveer 8 minuten tot een soepel deeg. Het pizzadeeg is klaar als het bij het uit elkaar trekken een vliesje vormt. Zoals een kauwgombal.
Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen op een warme plek onder een natte theedoek, het deeg is goed gerezen als het in volume verdubbeld is.
Verdeel het deeg in twee helften en maak hier bolletjes van. Laat deze ongeveer een half uurtje rusten onder een stukje folie of natte theedoek.
Maak in de tussentijd de tomatensaus, breng de passata op smaak met wat oregano en eventueel peper en zout.
Na het rusten druk je het deeg met je handen een beetje plat. Nu ga je het deeg aan de buitenkant steeds wat verder uitrekken. Dit doe je door het deeg al ronddraaiende platter te maken met de palm van je hand, zorg dat het niet te dun wordt anders scheurt het deeg. Als je het prettiger vindt, kan je uiteraard ook een deegroller gebruiken voor het uitrollen van je pizza.
Neem een flinke eetlepel tomatensaus en verdeel dit over de bodem. Gebruik niet te veel anders wordt de bodem te nat.
Beleg de pizza met wat je lekker vindt, onze favoriet is tomaat en mozzarella. En als hij uit de oven komt, beleggen we hem met Parmaham en rucola.
Bak de pizza in ongeveer 7 minuten af op de steen. Het is handig om een pizzaschep te gebruiken, die je van te voren bestrooid met semolina meel. Dit voorkomt het plakken van het deeg aan de pizzaschep.
Beleg de pizza met Parmaham en rucola en evt. wat pesto en verse basilicum en serveer meteen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in