Gele paprikasoep
Deze gele paprikasoep is gemaakt van gegrilde paprika’s, wat extra veel smaak aan de soep geeft. Paprika’s grillen is echt fluitje van een cent! Als je eenmaal weet hoe het moet, dan weten wij zeker dat je vaker paprika’s staat te roosteren. Je kunt de paprika’s op het gasfornuis grillen. Je bedekt dan alle pitten met een paprika en zet het vuur aan net zolang tot de paprika’s zwart geblakerd zijn. Maar je kunt ze net zo makkelijk in de oven onder de grill roosteren. Nog een kleine tip: doe de gegrilde paprika’s in een plastic zak en sluit deze even af. Dit maakt dat je het vel straks veel beter kunt verwijderen.
Lekker paprikasoep recept
Oké weer terug naar de soep… Van de heerlijke gegrilde gele paprika’s maakten wij deze keer een paprikasoep. Weer eens een ander soeprecept! Wij serveerden de gegrilde paprikasoep met wat crème fraîche en verse koriander. Met wat brood erbij een gezonde maaltijd of serveer de gele paprikasoep in kleine glaasjes als voorgerecht. Op zoek naar andere recepten met gegrilde paprika? Maak ook eens een lekkere pasta ermee of doe gegrilde paprika tussen je tosti.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 liter soep
- 5 gele paprika's
- 3 stengels bleekselderij
- 1 liter bouillon
- 2 sjalotjes
- Halve rode peper
- 1 knoflookteen
- 2 tl garam marsala
- Peper en zout
Lekker met
- Crème fraîche
- Verse koriander
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Rooster de paprika’s tot ze zwart zien onder een hete grill (220 graden) of op het fornuis zoals we hierboven hebben beschreven. Doe de paprika’s in een afgesloten plastic zakje en laat een minuut of 10 liggen. Verwijder de vellen en snijd ze in stukken.
Hak de knoflook en de peper fijn en snipper de sjalotten. Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg vervolgens de paprika toe en bak deze even kort mee. Snijd de bleekselderij in stukken en bak deze ook nog even kort mee.
Voeg de garam marsala toe en meng het geheel onder voortdurend roeren goed door elkaar. Doordat je de kruiden meebakt, komt de smaak extra goed naar boven. Dit heet met een mooi woord myoteren.
Voeg de bouillon toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten licht koken. Pureer de soep fijn en breng deze op smaak met peper en zout.
Voeg tot slot wat crème fraîche toe, garneer met verse koriander en serveer de gele paprikasoep eventueel met lekker brood.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in