
Thaise rode curry
Het maken van een Thaise rode curry is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Wij waren in het begin ook een beetje huiverig, maar mede door koks als Jamie Oliver leerden we dat het een appeltje-eitje is. Eigenlijk doet voor het maken van de currypasta de keukenmachine al het werk.
Rode curry recept
Hou je van pittig eten? Dan is dit rode curry recept met kip eentje die je zeker moet proberen! Hiervoor gebruiken we rode curry kruiden zoals kardemom, komijn, gember en niet te vergeten een rode peper. Het gerecht zelf maken we met kip, sperziebonen en ananas. Liever een mildere curry proberen? Dan kunnen we de gele curry aanraden.


De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 pers.
Voor de currypasta
- 3 sjalotten
- 2 knoflooktenen
- 2 cm verse gember
- 1 rode peper
- 2 kardemompeulen
- 1 tl komijn
- 1 tl korianderzaad
- Sap van een halve limoen
- 1 el tomatenpuree
- 1 el sesamolie
Voor de Thaise rode curry
- 4 kipdijfilets
- 250 gr sperziebonen
- 100 gr taugé
- 250 gr verse ananas
- 200 ml kokosmelk
- Handje verse koriander
- Olijfolie
- Peper en zout
Lekker met
- Rijst of noedels
Zo maak je het
Snipper de sjalot en doe deze in een keukenmachine samen met alle specerijen, de knoflook, de peper, het limoensap, de tomatenpuree en de sesamolie. Maak er een gladde pasta van.
Blancheer de sperziebonen kort in water met zout, totdat ze beetgaar zijn.
Snijd de kip in kleine stukjes, bestrooi ze met peper en zout en bak ze aan in wat olijfolie.
Voeg de currypasta toe aan de kip en bak het geheel rondom aan.
Was de taugé in een vergiet. Voeg vervolgens samen met de kokosmelk, de ananas en de sperziebonen toe aan de curry.
Meng het geheel door elkaar en serveer de Thaise rode curry met rijst of noedels.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan