Thaise rode curry

Thaise rode curry

Het maken van een Thaise rode curry is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Wij waren in het begin ook een beetje huiverig, maar mede door koks als Jamie Oliver leerden we dat het een appeltje-eitje is. Eigenlijk doet voor het maken van de currypasta de keukenmachine al het werk.

Rode curry recept

Hou je van pittig eten? Dan is dit rode curry recept met kip eentje die je zeker moet proberen! Hiervoor gebruiken we rode curry kruiden zoals kardemom, komijn, gember en niet te vergeten een rode peper. Het gerecht zelf maken we met kip, sperziebonen en ananas. Liever een mildere curry proberen? Dan kunnen we de gele curry aanraden.

Thaise rode curry
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 pers.

Voor de currypasta

  • 3 sjalotten
  • 2 knoflooktenen
  • 2 cm verse gember
  • 1 rode peper
  • 2 kardemompeulen
  • 1 tl komijn
  • 1 tl korianderzaad
  • Sap van een halve limoen
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el sesamolie

Voor de Thaise rode curry

  • 4 kipdijfilets
  • 250 gr sperziebonen
  • 100 gr taugé
  • 250 gr verse ananas
  • 200 ml kokosmelk
  • Handje verse koriander
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Lekker met

  • Rijst of noedels
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snipper de sjalot en doe deze in een keukenmachine samen met alle specerijen, de knoflook, de peper, het limoensap, de tomatenpuree en de sesamolie. Maak er een gladde pasta van.

  2. Blancheer de sperziebonen kort in water met zout, totdat ze beetgaar zijn.

  3. Snijd de kip in kleine stukjes, bestrooi ze met peper en zout en bak ze aan in wat olijfolie.

  4. Voeg de currypasta toe aan de kip en bak het geheel rondom aan.

  5. Was de taugé in een vergiet. Voeg vervolgens samen met de kokosmelk, de ananas en de sperziebonen toe aan de curry.

  6. Meng het geheel door elkaar en serveer de Thaise rode curry met rijst of noedels.

Thaise rode curry

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.